ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Οκτωβρίου 2024

Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός, η BYD, ο μεγαλύτερος πωλητής καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών παγκοσμίως, προχωρά σε τεράστια επένδυση στην Τουρκία

 


Άλλο ένα μεγάλο εργοστάσιο κλείνει στο Κιλκίς – 100 εργαζόμενοι στην ανεργία



Όλη η Ευρώπη παράγει αυτοκίνητα, εκτός της Ελλάδας! Η απουσία της Ελλάδας από τη σχετική λίστα, αν μην τι άλλο, είναι μια εικόνα που προκαλεί θλίψη, όταν -για παράδειγμα-στη γειτονική Τουρκία λειτουργούν 16 μονάδες παραγωγής…




Την ώρα που η ελληνική οικονομία παραπαίει, νέα δημοσιεύματα έρχονται από την Τουρκία και αποκαλύπτουν ότι ο κινέζικη βιομηχανία αυτοκινήτων BYD, πρόκειται να επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο αμερικανικά δολάρια για την δημιουργία εργοστασίου στη γείτονα χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πακέτο της επένδυσης θα περιλαμβάνει εργοστάσιο, κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) όπως και ένα «πάρκο» με προμηθευτές.

Η διαδικασία παραχώρησης της γης στην οποία θα δημιουργήσει το εργοστάσιό της η BYD έχει ολοκληρωθεί και πλέον «τρέχουν» οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση των οικονομικών αδειών και τον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της.

 Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ: «η έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων αναμένεται εντός του 2026, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ της BYD και της τουρκίας». Θυμίζουμε πως η BYD ήταν ο μεγαλύτερος πωλητής καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών παγκοσμίως, διαθέτοντας πάνω από 3 εκατ. αυτοκίνητα.

Τέλος, αξίζει να ειπωθεί ότι το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας και θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 αυτοκινήτων.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:

  1. Tesla: Έφτασε σε παραγωγή τα 3 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα.
    'Εφτασε στην παραγωγή τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τελευταία θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην οικονομική ελευθερία!
    Στη κορυφή του δείκτη βρίσκονται για ακόμα μία χρονιά το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, καταλαμβάνοντας την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχάλης Σάλλας: «Η Ελλάδα έχασε μεταξύ 2008 με 2022 600 δισ. ευρώ ενώ για την πράσινη μετάβαση θα απαιτηθούν 456 δισ. έως το 2050»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζ.Στίγκλιτς: «Μετά τα μνημόνια στην Ελλάδα πολλοί πόροι ανήκουν πια σε ξένους και σε ολιγάρχες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωταθλητές στον τζόγο οι Έλληνες – Ποσό «μαμούθ» τζίραραν στο πρώτο οκτάμηνο του 2024. Ξεφεύγει δραματικά η κατάσταση στην Ελλάδα.
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου της Ελλάδας (ΕΕΕΠ) ο συνολικός τζίρος των Ελλήνων συνολικά ανέρχεται στα 28,3 δισεκατομμύρια ευρώ μόλις στο πρώτο οκτάμηνο του 2024!
    Αξίζει να σημειωθεί ότι την μερίδα του λέοντος διαθέτει ο διαδικτυακός τζόγος με το 71% των χρημάτων να βρίσκονται εκεί, καθώς τα πονταρίσματα ξεπέρασαν τα 20,1 δισ. ευρώ.
    Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο τζόγος στην Ελλάδα αυξήθηκε συνολικά κατά 16,1% και ως προς το κομμάτι του διαδικτύου κατά 19%, αποδεικνύοντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει στραφεί στο online gambling.

    Το κράτος ωφελήθηκε σημαντικά, με τα έσοδα από φόρους να φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,4%, ενώ μάλιστα οι πάροχοι παιγνίων αποκόμισαν συνολικά κέρδη ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 8,4% σε σχέση με το 2023.
    Τέλος, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σημείωσαν τζίρο 6,6 δισ. ευρώ, ενώ αντιθέτως τόσο ο ιππόδρομος όσο και τα φυσικά «καταστήματα» καζίνο είχαν σαφώς μικρότερα κέρδη, παρουσιάζοντας ακόμη και μειωμένες αποδοχές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023 – Έφτασε τους 2.664 τόνους. Το 98% του εδάφους ελέγχεται από τουλάχιστον μια ένοπλη οργάνωση.
    Στην κληρονομική μαφιόζικη μπανανία των Βαλκανίων το 100% του εδάφους ελέγχεται από μικρο και μεγαλομαφιόζους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουρκία: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Στα 47 δισ.$ ο προϋπολογισμός για την άμυνα για το 2025.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πολεμικές βιομηχανίες αναπτύσσουν όπλα με λέιζερ. Στόχος είναι η κατάρριψη των drones με όπλα χαμηλού κόστους και υψηλής ενέργειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...