ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Αυγούστου 2024

Πρώτη και δεύτερη θέση στον διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών η Τουρκία. Συνεχής βελτίωση της εκπαίδευσης των τουρκικών μονάδων μετά την εμπλοκή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις. Καλή, αλλά τέταρτη, η εμφάνιση των Ελλήνων

 




Η Τουρκία έχει γίνει εξαγωγική δύναμη στρατιωτικού υλικού. Πέντε τουρκικές εταιρείες πολεμικού υλικού βρίσκονται μέσα στις 100 πρώτες παγκοσμίως. Η Ελληνική Μπανανία Μητσοτάκη σε αποβιομηχάνιση και γκαρσονοποίηση

 




Μεταξύ 4-12 Αυγούστου 2024 διεξήχθη ο 8ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός καλύτερης ομάδας Ελεύθερων Σκοπευτών, που διεξήχθη από την Διοίκηση χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και την Αφρική στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Hohenfels στη Γερμανία και τα αποτελέσματα πρέπει να δημιουργήσουν προβληματισμό και ανάγκη βελτίωσης, καθώς τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν Τούρκοι διαγωνιζόμενοι και η ελληνική συμμετοχή βρέθηκε στην 4η θέση.

 

Συμμετείχαν ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ελβετία, Καναδάς, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Σλοβενία.

«Μια ομάδα από τη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων μας και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 36 ομάδες από 19 χώρες. Και οι δύο ομάδες μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό υπό την ευθύνη της Σχολής Ορεινών Καταδρομών και της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία» αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Η συνεχή εμπλοκή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις  σε όποιο μέτωπο αφορά τα τουρκικά συμφέροντα, όπως Συρία, Βόρειο Ιράκ και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, συνεργατικά με το Αζερμπαϊτζάν, την Λιβύη και την Σομαλία,  μάλιστα στην εισβολή στην Συρία είχε κινητοποιήσει σε κυκλική δράση πολλές ταξιαρχίες, έχουν ξεκινήσει να δείχνουν τα αποτελέσματα στην ποιότητα των στρατευμάτων καθώς ο πραγματικός πόλεμος είναι το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης.



Οι 10 καλύτερες χώρες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είναι οι εξής:


1 Τουρκία (Διοίκηση χερσαίων δυνάμεων)


2 Τουρκία (Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων)


3 Φινλανδία και ΗΠΑ

4 Ελλάδα

5 Βέλγιο

6 Ιρλανδία

7 ΗΠΑ

8 Ολλανδία

9 Ιταλία

10 Τσεχία



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...