ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Αυγούστου 2024

Η Παλαιστίνη σε ετοιμότητα για να στείλει βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Τι αναφέρει ο Μαχμούντ Αμπάς σε επιστολή του προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου


ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;




 


Η Παλαιστίνη, με αφορμή τις φωτιές που καίνε στην Ελλάδα, δηλώνει έτοιμη για την αποστολή ομάδων πολιτικής άμυνας που θα συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορκόμ, δημοσίευσε στο «Χ» τη σχετική επιστολή του προέδρου του Παλαιστινιακού κράτους, Μαχμούντ Αμπάς προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία δήλωνε πως η Παλαιστίνη είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη χώρα στη μάχη με τις φωτιές.

«Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς σε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα εκφράζει την ετοιμότητα της Παλαιστίνης να στείλει παλαιστινιακές ομάδες πολιτικής προστασίας για να βοηθήσουν τους φίλους της τις γενναίες ελληνικές ομάδες πολιτικής προστασίας στη μάχη με τις πυρκαγιές», ανέφερε ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Γιουσέφ Ντορκόμ.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Εθνικά επικίνδυνοι: Ζήτησαν «βοήθεια» από την Τουρκία – Τα τουρκικά εναέρια μέσα θα περνούν πάνω από τις αντιαεροπορικές συστοιχίες!
    Ούτε «παραγγελία» να είχαν οι Τούρκοι αυτή την κυβέρνηση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΣΑΝΤ

    Η Μοσάντ (εβραϊκά: הַמוֹסָד προφέρεται: [ha moˈsad], αραβικά: الموساد το Ινστιτούτο), επισήμως Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών (εβραϊκά: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, προφέρεται: Ha-Mossad le-Modi'in ule-Tafkidim Meyuhadim, αραβικά: الموساد للاستخبارات والمهام الخاصة, προφέρεται: al-Mōsād lil-Istikhbārāt wal-Mahāmm al-Khāṣṣah), είναι η κύρια οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Επίσης έχει παραστρατιωτικές (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών δολοφονιών) και αντιτρομοκρατικές αρμοδιότητες.


    Αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών είναι η CIA των Ηνωμένων Πολιτειών, η SIS του Ηνωμένου Βασιλείου, η ΜΙΤ της Τουρκίας, η FSB της Ρωσίας και η ΕΥΠ της Ελλάδας.


    Τον Ιούλιο του 1949 ο Ρουβέν Σιλόα, στενός συνεργάτης του Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, πρότεινε την ίδρυση μιας κεντρικής υπηρεσίας για την οργάνωση και επίβλεψη των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας.
    Στις 13 Δεκεμβρίου, 1949 ο Μπεν Γκουριόν διέταξε την ίδρυση ενός "Ινστιτούτου Συνεργασίας" που να επιβλέπει το πολιτικό τμήμα και να διευθύνει την εσωτερική ασφάλεια και τις διάφορες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτή θεωρείται και η ημερομηνία ίδρυσης της Μοσάντ.
    Η Μοσάντ ξεκίνησε υπό την διεύθυνση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Το Μάρτιο του 1951 ο Μπεν Γκουριόν, με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και την ένωση όλων των υπηρεσιών συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών, διέταξε την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας. Μια ανεξάρτητη, κεντρική αρχή δημιουργήθηκε για να χειρίζεται όλες τις δραστηριότητες συγκέντρωσης ξένων πληροφοριών. Αυτή η αρχή αποκαλείται απλά Αρχή και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της Μοσάντ. Τότε ανεξαρτητοποιήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται υπό την απευθείας εποπτεία του Πρωθυπουργού. Το 1959 έφερε τον Άντολφ Άιχμαν για να δικαστεί στο Ισραήλ.
    Στη δεκαετία του 1970 η Μοσάντ μαζί με την ΜΙΤ (αντίστοιχη της Τουρκίας) και την περιβόητη Σαβάκ (της Περσίας) δημιούργησαν κοινή συνεργασία που είχε ονομασθεί Τριντέντ (= Τρίαινα) δια της οποίας μέλη της Μοσάντ εισχώρησαν επίσημα στις άλλες δύο χώρες για κοινή συνεργασία και πληρέστερη ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων.
    Διευκρινίζεται ότι βασική (γενική) Ισραηλινή Αρχή σε θέματα ασφάλειας - κατασκοπείας και αντικατασκοπείας είναι η Βααντάτ της Κνεσέτ, η οποία και είναι αρμόδια για τον συντονισμό και έλεγχο των δραστηριοτήτων τόσο της Μοσάντ, (υπηρεσία κατασκοπείας), όσο και της Σιν Μπετ, (υπηρεσία αντικατασκοπείας). Μια τρίτη επίσης παρόμοια ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών είναι η Αγκάφ που υπάγεται απ΄ ευθείας στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, με αρμοδιότητα στον στρατιωτικό τομέα, τις επικοινωνίες και την ασφάλεια της μεθορίου. Το δε Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όλες τις παραπάνω Υπηρεσίες. Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ διατηρεί κι αυτό επιμέρους παρόμοιες υπηρεσίες αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...