ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Αυγούστου 2024

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Οι εταιρείες που θα επενδύσουν στη αμυντική βιομηχανία θα απαλλάσσονται από φόρους. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εξέφρασε τη φιλοδοξία ότι μέχρι το 2030 η Αλβανία να μπορέσει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές εξαγωγές με αναγραφή του σήματος «Made in Albania». ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...

 


ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΑΝΤΛΕΡ: «Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 280 Π.Χ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».




Η κυβέρνηση της Αλβανίας ανοίγει τον δρόμο για την άνοδο της στρατιωτικής βιομηχανίας με νέο νόμο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρείες που θα επενδύσουν στη αμυντική βιομηχανία θα απαλλάσσονται από φόρους, αναφέρει το Euronews Albania.

 

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, η παραγωγή, το εμπόριο και η ανάπτυξη όπλων μπορεί πλέον να είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Αλβανίας.

Μηδενική η φορολόγηση των εταιριών

Ο συντελεστής εταιρικού φόρου εισοδήματος για τα πρώτα 10 χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας θα είναι μηδέν τοις εκατό.

Άλλα φορολογικά οφέλη περιλαμβάνουν απαλλαγή από δασμούς για αγαθά που εξυπηρετούν άμεσα την παραγωγή στρατιωτικών όπλων, ενώ ένα άλλο όφελος είναι ο μειωμένος συντελεστής φόρου προστιθέμενης αξίας 10 τοις εκατό για την αγορά ή την πώληση στρατιωτικών όπλων.


Στο ‘άψε σβήσε’ οι άδειες

Εκτός από τα φορολογικά πλεονεκτήματα, ο νόμος προβλέπει διοικητικά, όπως ταχεία διαδικασία αδειοδότησης και καταγραφής δραστηριοτήτων.

Για τις εταιρείες αυτές θα παρέχεται στήριξη για την κατασκευή και συντήρηση βοηθητικών υποδομών, όπως: δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός και τηλεπικοινωνίες, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων του φορέα, καθώς και πρόσβαση σε κεφάλαια και υποστήριξης στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των αμυντικών τεχνολογιών.

Ο Οργανισμός Αμυντικής Βιομηχανίας είναι η αρμόδια αρχή για τη λήψη διοικητικών μέτρων σε περίπτωση παραβιάσεων από εταιρείες κατασκευής όπλων.

Όπως προστίθεται, προβλέπονται πρόστιμα από πέντε έως 50 εκατομμύρια για όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με δοκιμές στρατιωτικών όπλων ή εξειδικευμένες δραστηριότητες χωρίς την έγκριση του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας.

Αλβανία: Ξεκινά η παραγωγή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας – Αφορολόγητες θα είναι οι εταιρείες – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ (echedoros.blog)



ΥΠΑΜ Αλβανίας: «Ξένες αμυντικές εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας μας»


Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από κάποιους ξένους επενδυτές για την επαναδραστηριοποίηση της παλιάς στρατιωτικής βιομηχανίας στην Αλβανία, γράφουν σήμερα τα αλβανικά media.

 Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με αρκετές εταιρείες, καθώς η Αλβανία σκοπεύει να είναι εταίρος στην αναβίωση αυτής της βιομηχανίας.

Η παλιά στρατιωτική βιομηχανία της Αλβανίας απέχει μόλις ένα βήμα από την αναζωογόνηση και την επαναλειτουργία της.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι δήλωσε ότι επενδυτές και ξένες εταιρείες που στοχεύουν στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών έχουν δείξει ενδιαφέρον, τη στιγμή που η ζήτηση, λόγω πολλών εστιών συγκρούσεων στον κόσμο, έχει αυξηθεί σημαντικά.

«Η Αλβανία είναι μια από τις λίγες χώρες στην περιοχή που δεν έχει αναπτύξει αυτόν τον κλάδο. Χρειάζεται επενδύσεις και επενδύσεις δεν μπορούν να γίνουν από κρατικές επιχειρήσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε προσφορές και ενδιαφερόμενους από διάφορους διεθνείς και εθνικούς παράγοντες. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τη στρατιωτική βιομηχανία μας, οι ξένοι επενδυτές έχουν δει τις δυνατότητές τους», είπε ο Πελέσι.

Όπως, εξάλλου,  ανέφερε ο Πρωθυπουργός Ράμα στην αναβίωση αυτής της βιομηχανίας, η Αλβανία σκοπεύει να είναι εταίρος ως μέτοχος στην επιχείρηση και όχι απλώς να την παραχωρήσει.

Επισημαίνεται ότι σχετική πρόταση για παραγωγή όπλων και πυρομαχικών έκανε και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι  όταν είχε επισκεφθεί τα Τίρανα στις 29 Φεβρουαρίου.

Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μιλώντας για την αναγέννηση της στρατιωτικής βιομηχανίας, εξέφρασε τη φιλοδοξία ότι μέχρι το 2030 η Αλβανία να μπορέσει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές εξαγωγές με αναγραφή του σήματος «Made in Albania».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Νίκος Χειλαδάκης: Ο κορωνοϊός και το τουρκικό Κέντρο Βιολογικού και Χημικού Πολέμου
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/03/blog-post_11.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...