ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Νοεμβρίου 2024

Υπουργός εξωτερικών Γερμανίας (πράσινη) Μπέρμποκ (όπως και ο Στάρμερ στην Βρετανία): «Ο Μ.Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν ταξιδέψει στη Γερμανία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου –(που ψηφίζουμε εμείς, βέβαια). Ο Νετατιάχου με την συμπεριφορά του μας καθυστερεί να γεμίσουμε με μουσουλμάνους την Γερμανία». Ο Μητσοτάκης τάχει χαμένα με το θέμα.

 

 

ΤΡΑΜΠ: "ΑΓΡΟΤΕΣ, Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, Η ΡΑΧΟKOΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ". Την Μπρουκ Ρόλινς, επικεφαλής του κέντρου μελετών America First Policy Institute, επέλεξε για υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

 

 Βρεττανός πρωθυπουργός (με ιουδαία γυναίκα) Ρότσιλντ Τρότσκυ Στάρμερ: «Ο Μ.Νετανιάχου μπορεί να συλληφθεί αν φτάσει στη Βρετανία. Η καταστροφή των δυτικών εθνών προηγείται οποιασδήποτε σωτηρίας του Ισραήλ».

 

 


«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενδέχεται να συλληφθεί αν ταξιδέψει στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Φιούτζι στην Ιταλία.

«Η γερμανική κυβέρνηση τηρεί το νόμο, γιατί κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε η Α.Μπέρμποκ.

Τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στις δύο ημέρες συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά, με φόντο τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε πως η G7 αναζητά μια κοινή θέση σχετικά με το ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτό», είπε ο Α.Ταγιάνι.

Οι ΗΠΑ, μέρος της G7 αλλά όχι του ΔΠΔ, έχουν απορρίψει και καταδικάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Από την άλλη, η Γερμανία είναι ένα από τα 123 κράτη μέλη του ΔΠΔ που υποχρεούνται να εκτελούν εντάλματα σύλληψης που εκδίδονται από το Δικαστήριο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:

  1. ΝΥ Τimes: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία πριν έρθει ο Tραμπ στην εξουσία».
    Ως συνήθως αυτό πρέπει να διαβαστεί: «Οι ΝΥ Τimes υπέβαλαν την ιδέα στον Μπάιντεν να δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία πριν έρθει ο Tραμπ στην εξουσία».
    Οι New York Times αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής των πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, κάτι που αν πραγματοποιηθεί μπορεί να μετατρέψει την ουκρανική σύγκρουση σε πυρηνική και να οδηγηθεί ο πλανήτης στην απόλυτη καταστροφή!
    Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει μάλιστα αυτό να συμβεί άμεσα πριν αναλάβει ο Ν.Τραμπ τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
    Επιδιώκει δηλαδή να κληροδοτήσει ηθελημένα και εσκεμμένα ένα πραγματικό χάος το οποίο θα πρέπει να βρει τρόπο να επιλύσει άμεσα την επόμενη κιόλας μέρα.
    Να σημειωθεί ότι οι Νew York Times, την αναφορά περί πυρηνικών την έχουν «θάψει» μέσα σε δημοσίευμα τους για να μην φαίνεται σε «περίοπτη» θέση.
    «Έτσι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν την αποτροπή ως πιθανή εγγύηση ασφάλειας για την Ουκρανία, όπως η αποθήκευση ενός συμβατικού οπλοστασίου επαρκούς για να επιφέρει τιμωρητικό πλήγμα εάν η Ρωσία παραβιάσει την εκεχειρία.
    Αρκετοί αξιωματούχοι πρότειναν ακόμη ότι ο κ. Μπάιντεν θα μπορούσε να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία που αφαιρέθηκαν από αυτήν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, θα ήταν ένας στιγμιαίος και τεράστιος αποτρεπτικός παράγοντας.
    Το πυρηνικό πλεονέκτημα πλαισιώνεται ως πράξη «αποτροπής», αλλά θα κλιμακώσει δραστικά τη σύγκρουση».
    Η Μόσχα είναι βέβαιο ότι θα θεωρήσει μια τέτοια ενέργεια ως προδοσία των μετασοβιετικών συμφωνιών και ως άμεση πρόκληση.
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μείωσε πρόσφατα το όριο για την χρήση πυρηνικών όπλων.
    Μια μεγάλη επίθεση στη Ρωσία με συμβατικούς πυραύλους, drones ή αεροσκάφη θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική απάντηση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ακόμα σχεδόν δύο μήνες ζωής και δυστυχώς διαθέτει την απόλυτη εξουσία για να κάνει ότι θέλει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.
    Σημειώνεται ότι η αναφορά αυτή έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, οι οποίοι θέλουν να στείλουν από κοινού στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία!
    Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες των δύο ευρωπαϊκών χωρών ανήκουν στην ίδια σελίδα με την νυν κυβέρνηση Μπάιντεν, δηλαδή εξυπηρετούν την «Woke» ατζέντα, είναι αντιρώσοι και επιδιώκουν ακόμα και την πρόκληση ενός παγκοσμίου πολέμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Le Monde: «Οι Κ.Στάρμερ και Ε.Μακρόν σχεδιάζουν αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία λόγω Τραμπ»!
    ΝΑΤΟ προς ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: «Οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για πόλεμο και να προσαρμοστούν ανάλογα»!
    Ο Γάλλος πρόεδρος E.Μακρόν μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κ.Στάρμερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν από κοινού στρατεύματα στην Ουκρανία!
    Έτσι λοιπόν μετά την κυβέρνηση Μπάιντεν της οποίας ο χρόνος λήγει στις 20 Ιανουαρίου και οι δύο ηγέτες των δύο ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών, τουλάχιστον σε ότι αφορά την στρατιωτική παραμέτρων, θέλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προκαλέσουν έναν Γ’ ΠΠ.
    Συγκεκριμένα σχεδιάζουν την αποστολή στρατευμάτων και ιδιωτικών αμυντικών εταιρειών (contractors) στην Ουκρανία όπως αναφέρει η γαλλική Le Monde επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές.
    «Πρόκειται για ευαίσθητες συζητήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι απόρρητες και ξεκινούν εκ νέου υπό το φως μιας πιθανής αμερικανικής απόσυρσης της υποστήριξης προς το Κίεβο μόλις ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2025.
    Η συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, την οποία ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια συνάντηση μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου στο Παρίσι τον Φεβρουάριο, πολεμήθηκε έντονα από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία.
    Ωστόσο, επανακυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στην επίσκεψη στη Γαλλία του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, για τους εορτασμούς της 11ης Νοεμβρίου» αναφέρει η εφημερίδα.
    Συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας για την αμυντική συνεργασία, ιδιαίτερα με σκοπό τη δημιουργία ενός σκληρού πυρήνα συμμάχων στην Ευρώπη, με επίκεντρο την Ουκρανία και την ευρύτερη ευρωπαϊκή ασφάλεια», εκμυστηρεύτηκε βρετανική στρατιωτική πηγή στη Le Monde.
    «Δεν αποκλείεται καμία επιλογή»
    Αυτά είναι σχόλια σύμφωνα με εκείνα που έκανε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο στις 22 Νοεμβρίου.
    Σε συνέντευξή του στο BBC στις 23 Νοεμβρίου, κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους «να μην ορίσουν και να μην εκφράσουν κόκκινες γραμμές» στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.
    Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στο πεδίο, δήλωσε: «Δεν απορρίπτουμε καμία επιλογή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία όμως πραγματική βόμβα «εκτόξευσε» και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας ο οποίος σύμφωνα με το Reuters είπε ότι «οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σενάριο πολέμου και να προσαρμόσουν ανάλογα τις γραμμές παραγωγής και διανομής».
      «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να δαπανήσουν πολύ εγγύτερα στο 3% του ΑΕΠ για να καταστήσουν εφαρμόσιμα τα σχέδια της συμμαχίας.
      Το συνολικό ποσοστό είναι πολύ πιο κοντά στο 3% του ΑΕΠ παρά στο 2%, τον υπάρχοντα στόχο της συμμαχίας», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.
      «Περιμένω ότι υπό τη νέα κυβέρνηση (του Ντόναλντ) Τραμπ (στις ΗΠΑ), θα υπάρξει μια πολύ πιο έντονη συζήτηση για το πόσα περισσότερα χρήματα πρέπει να ξοδέψουν η Ευρώπη και ο Καναδάς, και αυτή είναι μια υγιής και έγκυρη συζήτηση που πρέπει να γίνει» σημείωσε.
      «Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις είναι μεγαλύτερες από τον Φεβρουάριο 2022, αλλά η ποιότητα αυτών των δυνάμεων έχει πέσει» τόνισε ακόμα ο Μπάουερ.
      Έντονα αντέδρασε το Κρεμλίνο στο δημοσίευμα της Le Monde.
      «Οι ευρωπαϊκές ελίτ δεν έχουν ομοφωνία σχετικά με την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων από τις χώρες τους ή τουλάχιστον μισθοφόρων για να υποστηρίξουν το Κίεβο, αλλά ορισμένοι «θερμοκέφαλοι» σκέφτονται αυτή την επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας.
      Φαίνεται πως αρκετές δυτικές ηγεσίες, οι οποίες βρίσκονται στην ίδια «σελίδα» με την κυβέρνηση Μπάιντεν και εφάρμοσαν κι αυτές τις ίδιες πολιτικές απέναντι στην Ρωσία αλλά και επέβαλαν την «Woke» ατζέντα στο εσωτερικό των χωρών τους θέλουν να δημιουργήσουν μία άνευ προηγουμένου κρίση πριν αναλάβει προεδρικά καθήκοντα ο Ν. Τραμπ.
      Είτε για να εμποδίσουν την ομαλή προεδρική διαδοχή, είτε για να τον φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων.
      Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα «πυκνό»…

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ε.Μασκ κατά Κ.Στάρμερ: «Η Βρετανία είναι ένα τυραννικό αστυνομικό κράτος – Να γίνουν άμεσα νέες εκλογές».
    «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την σοσιαλιστική τυραννία».
    Ο Έλον Μασκ, o άνθρωπος που θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα των υπουργών της κυβέρνησης του Ν.Τραμπ, χαρακτήρισε την Βρετανία «τυραννικό αστυνομικό κράτος» και ζήτησε δημόσια πρόωρες εκλογές!
    Εκφράζει την δυσαρέσκειά του ως προς την κεντροαριστερή κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ κάτι που το είχε κάνει ήδη από το καλοκαίρι.
    Από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ θα είναι ουσιαστικά ο νούμερο δύο της κυβέρνησης Τραμπ, τότε η άποψή του για την βρετανική κυβέρνηση, απηχεί και την άποψη του ίδιου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.
    Σύμφωνα με το Politico, ο Μασκ ανέφερε πιο συγκεκριμένα ότι «ο λαός της Βρετανίας έχει μπουχτίσει με το τυραννικό σοσιαλιστικό κράτος».
    Το καλοκαίρι ο Ε.Μασκ, σχολίασε τη δολοφονία τριών μαθητριών στο Σάουθπορτ και κατηγόρησε την βρετανική κυβέρνηση για δικαιοσύνη «δύο ταχυτήτων».
    Πάντως ο ίδιος αιτιολόγησε την ανάγκη για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές στην Βρετανία αναρτώντας γράφημα που δείχνει μείωση των ποσοστών αποδοχής του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
    Σημειώνεται ότι ο Κιρ Στάρμερ μαζί με τον Ε.Μακρόν σχεδιάζουν την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προκλήσεις ακόμα και μιας παγκόσμιας σύγκρουσης!
    Είναι σαφές ότι και η βρετανική και η γαλλική ηγεσία δεν βρίσκονται στην ίδια «σελίδα» με την επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...