ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Ιουλίου 2024

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΧΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΑΙ Η ΚΛΑΠΑ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ: Ιουδαία Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί: Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί από τις γαλλική προεδρία στη φυλακή για 20 χρόνια – Εμπλέκεται στην παράνομη χρηματοδότηση του ιουδαίου τέως προέδρου της Γαλλίας Ν.Σαρκοζί. Κατηγορήθηκε για απάτη ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων

 



Στο Παρίσι ο στόχος ήταν ο Ελληνισμός και όχι ο Χριστιανισμός. Ποιος ήταν ο θεός Διόνυσος που χλεύασαν οι Γάλλοι


Η δικηγόρος του Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή: "Η ΚΛΑΠΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας, για την οποία είχε αθωωθεί αμετάκλητα".

 

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ γιατί: συνομίλησε ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ (!) με δικαστές και για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Με τέτοιες κατηγορίες οι έλληνες πολιτικοί της μπανανίας και οι συνομιλητές τους δικαστές και εισαγγελείς – π.χ. Ντογιάκος, Κλάπα, Λεπενιώτη, Τζανερίκος - θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι στην φυλακή. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΣΑΡΚΟΖΙ.







 



Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της και πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και κινδυνεύει με 20 χρόνια ποινή φυλάκισης.


Αντιμέτωπη με ποινή πολυετούς κάθειρξης είναι η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, για τη φερόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης από το καθεστώς Καντάφι της προεκλογικής καμπάνιας του άνδρα της, Νικολά Σαρκοζί το 2007.
Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στην παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 από το τότε καθεστώς της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Γάλλος πολιτικός έλαβε κάποια εκατομμύρια ευρώ από τον Μουαμάρ Καντάφι, καθ’ υπέρβαση του ορίου χρηματοδότησης και όχι μόνο.

Η Κάρλα Μπρούνι, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και παραποίηση μαρτύρων που συνδέονται με τους ισχυρισμούς ότι ο Μουαμάρ Χαντάφι, ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης, παρείχε έως και 54 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομες προεκλογικές συνεισφορές στον Σαρκοζί για την προεδρική του υποψηφιότητα το 2007.

Η New York Post αναφέρει ότι οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης 20 ετών εάν κριθεί ένοχη.

Η Κάρλα Μπρούνι, έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο και της απαγορεύτηκε να έρχεται σε επαφή με όλους τους κατηγορουμένους εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί.
Τον Ιούνιο, διαπιστώθηκε ότι η Κάρλα Μπρούνι διέγραψε μηνύματα που αντάλλαξε με μια Γαλλίδα επιχειρηματία που ανακρίθηκε από την αστυνομία για κατηγορίες για παραποίηση μαρτύρων.

Από τότε που έχασε την επανεκλογή του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ το 2012, ο Σαρκοζί έχει γίνει στόχος πολλών ποινικών ερευνών.

Το 2023, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή και νωρίτερα αυτό το έτος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της εκστρατείας επανεκλογής του το 2012.

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2007 έως το 2012, βρίσκεται υπό έρευνα για την αποδοχή αυτών των κεφαλαίων, μια έρευνα που ξεκίνησε το 2013 αφού ο γιος του Καντάφι, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, και αργότερα ο Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζιάντ Τακιεντίν, τον κατηγόρησαν ότι έλαβε εκατομμύρια από τον Καντάφι.

Ο Τακιεντίν ισχυρίστηκε αρχικά ότι είχε αποδείξεις, αλλά ανακάλεσε τις δηλώσεις του το 2020, εγείροντας υποψίες ότι επηρεάστηκε για να αλλάξει την κατάθεσή του.

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας σε ξεχωριστή υπόθεση και δωροδοκία δικαστή, πρόκειται να δικαστεί για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης της εκστρατείας του Χαντάφι το επόμενο έτος.
Οι προηγούμενες καταδίκες του βρίσκονται επί του παρόντος υπό επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...