ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Δεκεμβρίου 2022

ΧΘΕΣ (18/12/2022), Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ: «Ο πύραυλος Ταϊφούν θα φτάσει στα 1.000 χιλιόμετρα – Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας, γιατί θα έρθουμε ξαφνικά». ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΩΝ ΡΩΜΙΩΝ;

 


NASA: Κάμερες από τη Βουλγαρία θα προσεδαφιστούν στον Άρη το 2025. Οι ρωμιοί πολιτικοί (πράκτορες του κερατά) κατασκευάζουν κι άλλα γκαρσόνια για την Μύκονο.

 


ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ UAV AKINCI. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.



 

Ερντογάν: «Οταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα». Πυραυλικό σύστημα επακτίου αμύνης “Barbaros”: Η νέα μείζονα τουρκική απειλή για τον ελληνικό Στόλο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Δένδιας: «Απαράδεκτο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας».

 


Σημείωση:  ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  Ο γενίτσαρος Ερντογάν είναι άνθρωπος που αγαπάει τις συμβολικές ημερομηνίες. Πολλά έχει πει για  to  1071,  το 1453, το 1923.



Ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στη ρητορική των ακραίων προκλήσεων, σε δηλώσεις που έκανε στην πόλη Μαρντίν, πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, όπου είχε προσκληθεί για να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ερντογάν έκανε ξανά αναφορά στον πύραυλο Ταϊφούν και… δεν ξέχασε να υπενθυμίσει πως οι Τούρκοι «μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ!».

 

«Τι μας λένε; Πως οι τρελοί οι Τούρκοι έρχονται. Ειδικά για τον πύραυλο Ταϊφούν, μας ανακοίνωσαν πως η εμβέλειά του φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Δεν το βρήκαμε αρκετό και είχαμε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. ‘Ποιά είναι η τελική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε;’, ρώτησα. Θα φτάσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό δεν κάνει τους Έλληνες να χοροπηδούν;» είπε αρχικά, σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε, ακόμα πιο ακραίος, λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να τα βάζει μαζί μας. Τους είπαμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, και μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν δεν συμμορφωθούν και δεν σταματήσουν να προκαλούν στο Αιγαίο, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Εμείς δεν έχουμε καμία διαμάχη με εσάς στο Αιγαίο».


ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σημείωση:  ο γενίτσαρος Ερντογάν είναι άνθρωπος που αγαπάει τις συμβολικές ημερομηνίες. Πολλά έχει πει για  τo  1071,  το 1453, το 1923.


 Ερντογάν:  «η Τουρκία θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια της τον επόμενο χρόνο και γι' αυτό έχουμε ανακοινώσει τους "στόχους 2023" πριν από μια δεκαετία. Έχουμε δώσει μια υπόσχεση στον λαό μας για τους στόχους μας για το 2023».

«Η Τουρκία θα γιορτάσει την 600η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 2053 και τα 1.000 χρόνια από τη Νίκη του Μαντζικέρτ το 2071, γι' αυτό προετοιμάζουμε τα οράματα του 2053 και του 2071 για την Τουρκία».

«Οι  Έλληνες  να παραδειγματιστούν από την ήττα του Βυζαντίου και τη μοίρα του τότε Βυζαντινού αυτοκράτορα, Ρωμανού Δ’ Διογένη. «Ο Βυζαντινός ηγεμόνας, που ηττήθηκε σε αυτόν τον πόλεμο, δολοφονήθηκε άγρια από τους ίδιους τους αντιπάλους του μέσα στο παλάτι του, παρόλο που τον συγχώρεσε ο σουλτάνος Αλπαρσλάν. Θεωρούμε ωφέλιμο ορισμένοι κύκλοι, στους οποίους η Τουρκία απλώνει χέρι φιλίας, να θυμούνται αυτές τις ιστορικές αλήθειες και να τις έχουν ως παράδειγμα. Ο ποιητής περιγράφει την αναπόφευκτη μοίρα του Βυζαντίου, που κατέληξε στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ, ως εξής:  Ξημέρωσε και να ανέτειλε ο ήλιος, είμαστε περήφανοι, καταστράφηκε το Βυζάντιο εκεί μακριά. Στο Μαντζικέρτ. Μετά το Μαντζικέρτ, ήταν θέμα χρόνου για τους προγόνους μας».

 

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».

«Το  Μαντζικέρτ δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί, γιατί είναι η μητέρα των νικών για τους Τούρκους σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους».

«Ενώ υπάρχουν πολλές νίκες στην τουρκική ιστορία, υπάρχει ένας λόγος που στεκόμαστε τόσο πολύ στο Μαντζικέρτ και προσπαθούμε να πούμε στους νέους μας για αυτή τη νίκη. Γιατί το Μαντζικέρτ είναι μια νίκη για τους μουσουλμάνους όλου του ισλαμικού κόσμου, καθώς και για το έθνος μας. Το Μαντζικέρτ είναι το πρώτο βήμα, η μάνα και η πηγή όλων των άλλων νικών που έχουμε κερδίσει σε αυτή τη γεωγραφία. Εάν ο Σουλτάνος Αλπαρσλάν δεν είχε ανοίξει τις πόρτες της Ανατολίας σε μας, θα μπορούσε να είναι αιώνια η ύπαρξή μας σε αυτή τη γεωγραφία; Γι' αυτό το Μαντζικέρτ δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θα το κρατάμε πάντα ζωντανό στην καρδιά και στο μυαλό μας. 

"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Μαντζικέρτ και δεν θα το αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί. Θα το κρατάμε πάντα ζωντανό στις καρδιές και στο μυαλό μας.  Η νίκη μας δεν είναι νίκη μόνο για τους Τούρκους αλλά για ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. Το Μαντζικέρτ ήταν η πρώτη και μητέρα όλων των άλλων νικών που έχουμε κερδίσει σε αυτή την περιοχή».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

    Αποχώρηση του Ρώσου πρέσβη από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας μετά την αντι-ρωσική δήλωση Α.Τσίπρα.
    «Δυσφήμησε την χώρα μου» είπε ο Ρώσος πρέσβης.

    Την έντονη αντίδραση και την αποχώρηση του πρεσβευτή της Ρωσίας Αλεξάντερ Μποτσάν – Καρτσένκο από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, το Σάββατο (17/12), προκάλεσε το μήνυμα-χαιρετισμός που έστειλε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
    Σύμφωνα με αναρτήσεις του Σέρβου διπλωμάτη στο Twitter το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν «αβάσιμο και περιείχε ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας την πατρίδα μου».
    «Υποχρεώθηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας από την αρχή του λόγω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας ξεκίνησε με πλήρως αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, δυσφημίζοντας τη χώρα μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία.
    Σε δεύτερο μήνυμά του, δε, ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι με την αποχώρησή του δεν κατάφερε να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» επισημαίνοντας ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
    Όπως γίνεται κατανοητό, και η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο ουκρανικό ακολουθάει την ίδια τακτική με την κυβέρνηση και αυτό απογοητεύει πολύ την Μόσχα.
    ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΑΜΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΣΥΧΑ. ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ».
    Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αυφαντής μιλάει στον 98.4 για την συνάντηση με Γερμανική εποπτεία στις Βρυξέλλες Ιμπραήμ Καλίν - Αννας Μαρίας Μπούρα, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η Τουρκία θέτει όλα τα ζητήματα των αναθεωρητικών διεκδικήσεων ακόμη και σε επίπεδο συναντήσεων μυστικής διπλωματίας , την ώρα που η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το μόνο που θέτει είναι μια "ηρεμία και χωρίς εντάσεις περίοδο μέχρι τις εκλογές" και ειδικά σήμερα με όρους προσωπικής εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Αυφαντής σημειώνει ότι ακόμη και αυτή η συνάντηση που τα πρακτικά της δημιουργούν προηγούμενο , το οποίο προφανώς και θα μάθουμε πολύ αργότερα, είναι απόδειξη του φοβικού συνδρόμου που επικρατεί στην Ελλάδα. Όπως είπε, τι μήνυμα εκπέμπεις ως χώρα για την αποφασιστικότητα σου, όταν εν μέσω απειλών μέχρι και πλήγματος με τουρκικό πύραυλο στην Αθήνα, πας σε μια μυστική τριμερή , χωρίς καν να έχεις θέσει προϋποθέσεις πρώτα ραγδαίας και με αποδείξεις αποκλιμάκωσης από την απέναντι πλευρά; Μιλάει ακόμη για το μεγάλο παιχνίδι με τις ΑΟΖ και τον ενεργειακό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο και επισημαίνει ότι με "ξένα κόλλυβα δεν κάνεις κηδεία" στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο , όπου η Αίγυπτος δρα για τα συμφέροντα της οριοθετώντας μονομερώς σε ένα τμήμα της Λιβυκής ΑΟΖ αλλά σιωπώντας πέραν του 28ου μεσημβρινού.
    https://youtu.be/S6KuHVJ8nNM
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...