ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Μαΐου 2022

Η ΑΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 45% ΕΩΣ ΤΟ 2050.

 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η 19ΧΡΟΝΗ ΖΑΡΑ ΡΑΔΕΡΦΟΡΝΤ, Η ΑΤΡΟΜΗΤΗ ΒΕΛΓΙΔΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιους νέους και νέες.

 


Η ΑΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 45% ΕΩΣ ΤΟ 2050.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός έχει την μεγαλύτερη υπογεννητικότητα της Ευρώπης, έχει 300.000 εκτρώσεις τον χρόνο και διαθέτει – αποδεδειγμένα – σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, την μικρότερη μέση εξυπνάδα στην Ευρώπη, το μέλλον του λαού μόνο ελπιδοφόρο δεν προβλέπεται.
Η άνοια είναι η έβδομη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
 
Η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες με τη μικρότερη αναμενόμενη αύξηση περιστατικών άνοιας μελλοντικά, κατά «μόνο» 45% έως το 2050.
Παράλληλα, σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται τριπλασιασμός των περιπτώσεων άνοιας σε άτομα άνω των 40 ετών, από 57 εκατομμύρια το 2019 σε 153 εκατομμύρια το 2050, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική μελέτη.
Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η σταδιακή γήρανση του -δηλαδή η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων στο σύνολο- εξηγούν σε μεγάλο βαθμό αυτή την εξέλιξη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Έμα Νίκολς του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας (ΙΗΜΕ) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «The Lancet Public Health», ανέλυσαν στοιχεία για 204 χώρες. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα διεθνή μελέτη παρατήρησης και μοντελοποίησης (χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μελίνα και Μπιλ Γκέιτς), η οποία συνδέει την άνοια με τέσσερις κυρίως παράγοντες κινδύνου: το κάπνισμα, την παχυσαρκία, το υψηλό σάκχαρο και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Τα περιστατικά άνοιας θα αυξηθούν στα μέσα του αιώνα σε όλο τον πλανήτη
Τα περιστατικά άνοιας εκτιμάται ότι θα αυξηθούν έως τα μέσα του αιώνα μας σε όλες τις χώρες του πλανήτη, με την μικρότερη ποσοστιαία αύξηση να αναμένεται στις ανεπτυγμένες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού (53%) και στη Δυτική Ευρώπη (74%), ενώ τη μεγαλύτερη στη Βόρεια Αφρική -Μέση Ανατολή (367%) και στην ανατολική Υποσαχάρια Αφρική (357%).
Οι πέντε χώρες με την μικρότερη αύξηση στα περιστατικά άνοιας μεταξύ 2019-2050 εκτιμάται ότι θα είναι: η Ιαπωνία (27%), η Βουλγαρία (37%), η Σερβία (38%), η Λιθουανία (44%) και η Ελλάδα (45%).
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη, είχε το 2019 περίπου 206.000 περιστατικά άνοιας (πιθανό εύρος 174.643 έως 240.487), ενώ το 2050 αναμένεται να έχει γύρω στα 299.000 (εύρος 237.117-371.264), κάτι που σημαίνει εκτιμώμενη αύξηση της τάξης του 45% (με πιθανό εύρος από 24% κατ' ελάχιστον έως μέγιστο 67%). Συγκριτικά, η αύξηση των περιστατικών άνοιας της περιόδου 2019-2050 εκτιμάται σε 56% στην Ιταλία, 65% στη Γερμανία, 75% στη Βρετανία και στην Πορτογαλία, 82% στη Γαλλία, 83% στην Ισπανία, 100% στις ΗΠΑ, 145% στο Ισραήλ, 175% στην Κύπρο και 277% στην Τουρκία.
Οι πέντε χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να είναι όλες αραβικές: Κατάρ (1.926%), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1.795%), Μπαχρέιν (1.084%), Ομάν (943%) και Σαουδική Αραβία (898%).



Εξαπλώνεται η νόσος της Ιλαράς στην Ευρώπη: Τρίτη η Ελλάδα σε κρούσματα.


Η Τουρκία, με 80 εκατομμύρια πληθυσμό δεν έχει Ιλαρά. Οι τούρκοι εμβολιάζονται. Αν διστάζει κανένας τούρκος έχοντας "επιστημονικές" αντιρρήσεις, σαν τις διπλανούς "μορφωμένους" γύφτους, ξέρει τι θα πάθει από τον Ερντογάν. Στο Ισραήλ πάλι έχουν αναλώσιμα πειραματόζωα, τους Παλαιστίνιους.

Την χρονιά που πέρασε, 47 χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν 82.596 κρούσματα ιλαράς και 72 θάνατους παιδιών και ενηλίκων. Πρόκειται για ρεκόρ δεκαετίας, με αριθμό 3 φορές μεγαλύτερο από το 2017 και 15 φορές μεγαλύτερο από το 2016.
Και όλα αυτά για μια ασθένεια που προλαμβάνεται 100% με ένα απλό εμβόλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στην Ελλάδα υπήρξαν 3.258 περιστατικά ιλαράς, αριθμός που φέρνει τη χώρα μας στην τρίτη χειρότερη θέση μετά την Ουκρανία και την Σερβία. Στην Ουκρανία, τα κρούσματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, υπερβαίνοντας τις 52.000. Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει λιγότερα κρούσματα για τη χώρα μας (πιθανώς λόγω καθυστέρησης στην επικαιροποίηση των στοιχείων).

Σημείωση: σε ότι είναι κακό, η Ελλάδα πάντα πρωτοπορεί - γι αυτό και είχαμε ένα προδότη κομμουνιστή πρωθυπουργό - ο μοναδικός λαός της Ευρώπης με κομμουνιστή και προδότη πρωθυπουργό για 5 ολόκληρα χρόνια - γυφτόκοσμος. Σήμερα βέβαια έχουμε τον ανέμελο πράκτορα του Σόρος Κούλη. Έτσι πήραν θάρρος οι πράκτορες γύφτοι και ξεπουλάνε την πατρίδα μας, κομμάτι κομμάτι Οι νεοέλληνες γύφτοι δεν θέλουν ούτε να εμβολιαστούν. Έχουν, λέει, και "επιστημονικές" αντιρρήσεις - τρομάρα μας. Αρκεί να διαβάσεις ηλίθια ιστολόγια που υποστηρίζουν "επιστημονικά" την άρνηση εμβολιασμού και από κάτω τα σχόλια των ευφυών αναγνωστών. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ομολογείς ότι ένας Τσίπρας και ένας Κούλης, για τέτοιο έξυπνο λαό, είναι ο,τι πρέπει. Και πολύ του είναι.



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: «Ο ιός αναπαράγεται στα ανθρώπινα κύτταρα και επιβιώνει για χρόνια στο ανθρώπινο σώμα. Μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα και ιδίως την καρδιά και τον εγκέφαλο. Θα έχουμε περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας και άνοιας πρώιμης έναρξης σε ασθενείς που νόσησαν από COVID-19 και είχαν ασυμπτωματική νόσο ή ήπια συμπτώματα κατά την οξεία φάση της COVID-19». ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ «ΙΑΤΡΟΙ».
https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/covid-19-covid-19.html


ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ «ΕΙΔΙΚΟΣ» ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΛΙΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ (ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΑΜΗΛΗ) ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΕΥΦΥΪΑ (ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΡΩΜΙΟΣ.

Μπαίνεις στα αντιεμβολιαστικά ιστολόγια, τα οποία - δυστυχώς - είναι τα περισσότερα ακροδεξιά, θρησκευτικά κλπ και τρελαίνεσαι κυριολεκτικά από τον παραλογισμό και την επιστημονική ανεπάρκεια, την θρησκοληψία, την μεσαιωνική πρωτόγονη σκέψη, την σαμανιστική δεισιδαιμονία.

Τώρα με το διαδίκτυο ο δεισιδαίμων ρωμιός έρχεται σε στενή επαφή με όλους τους παραλογισμούς που εκπέμπονται από κάθε γωνιά της γης και κυρίως από ορισμένους θρησκευτικούς κύκλους των ΗΠΑ, του προτεσταντικού κινήματος των 300 σιωνιστικών χιλιαστικών αιρέσεων.

Με το εμβόλιο παράγινε το κακό. Ο αναχρονιστικός και οπισθοδρομικός άνεμος που φυσάει, παρασέρνει την λογική των ρωμιών σε απίστευτες σχιζοφρενικές διαταραχές.

Εδώ και ένα χρόνο διαβάζοντας αντιεμβολιστικά ιστολόγια έχουμε συνεχώς τις ίδιες «ειδήσεις»: «έκανε το εμβόλιο και πέθανε».
Κανένας δεν έκανε τον κόπο να πλησιάσει την νοημοσύνη των ρωμιών και να τους εξηγήσει τι είναι ένα εμβόλιο, πως δουλεύει ένα εμβόλιο και γιατί το εμβόλιο δεν είναι το ελιξίριο της αθανασίας.
Το εμβόλιο δεν θεραπεύει προϋπάρχουσες θανατηφόρες ή μη παθήσεις, ούτε εμποδίζει την δημιουργία νέων. Είναι η προσπάθεια για προστασία από τον κορωνοϊό και μόνο. Μέτριο και σε προστασία και σε διάρκεια. Αλλά, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τους ιούς, πάλι καλά που έχουμε κι αυτό το ατελές εμβόλιο. Αλλιώς δεν θα είχαμε τίποτε. Και οι θάνατοι θα ήταν απροσμέτρητοι.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

16 σχόλια:

  1. Νιώθει μετανάστης στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης; – «Όταν έρχομαι στην Ουάσιγκτον αισθάνομαι σα να έρχομαι σπίτι».
    ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Πολλά ακούσαμε στην ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στο Κογκρέσο αλλά ορισμένα απλά επιβεβαιώνουν ότι μάλλον αισθάνεται “ριγμένος” που ζει στην Ελλάδα.
    Τουλάχιστον κάπως έτσι το παρομοίασε ενώπιον των Αμερικανών καθώς είπε ότι «Πάντοτε όταν έρχομαι στην Ουάσιγκτον αισθάνομαι σα να έρχομαι σπίτι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι».
      Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε πριν λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το Τάγμα Αζόφ!
      Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με το Τάγμα Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!
      «Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.
      Και μάλιστα είπε ότι «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν»!
      Το ότι έβρισε άκριτα την Ρωσία και εμφανίστηκε ως δεύτερος «Ζελένσκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι πραγματικά δευτερεύων θέμα ως προς αυτά που ξεστόμισε για το Τάγμα Αζόφ!
      Τι ντροπή για την Ελλάδα!
      Φυσικά έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους Αμερικανούς βουλευτές σε σημείο που να πει ότι «Στην Ελλάδα δεν με χειροκροτούν τόσο στην Βουλή»!
      Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι θέλουν να φύγεις Κυριάκο. Μπορεί να πας και στις ΗΠΑ και όπου αλλού θέλεις, αλλά αρκεί να φύγεις…
      Και το πιο απίστευτο: «Πρέπει να κάνουμε τα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης να είναι λιγότερο διαβρωτικά για την κοινωνία», είπε!
      Ναι, το ξεστόμισε και αυτό! Ζήτησε τον έλεγχο των social media γιατί απλώς δεν τα ελέγχει! Γιατί «είναι διαβρωτικά». Στην πραγματικότητα γιατί είναι οι τελευταίοι προμαχώνες της Ελευθερίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν έγινε από τον Κ.Μητσοτάκη… παρέμβαση για χόμπι!
      Πλήρης απαξίωση και παραχάραξη της ιστορίας.
      Δεν έφτανε το ότι τόλμησε να συγκρίνει το τάγμα Αζόφ με τους ήρωες του Μεσολογγίου, οι οποίοι προτίμησαν το θάνατο από την ατίμωση, δεν έφτανε που γενικόλογα ανέφερε πως στην Κύπρο έχει γίνει εισβολή και κατοχή, χωρίς όμως να ψελλίσει ποιος είναι ο υπαίτιος,
      Κατάφερε να «ξεπλύνει» και τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος έκλεψε τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
      Μιλώντας λοιπόν από το βήμα του Κογκρέσου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο Έλγιν έκανε… «παρέμβαση για τα δικά του χόμπι» στον Παρθενώνα!
      «Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και αυτό μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Οι αγωνιστές του 1821 μιμήθηκαν την αμερικανική επανάσταση»!
      Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο η ομιλία του ήταν ένα μνημείο φιλοαμερικανισμού σε σημείο που να απορεί κανείς αν ακόμα και την «αναπνοή μας» ως Έλληνες την χρωστάμε στους Αμερικανούς. Προπαντός μάθαμε ότι οι ουκρανοί του Τάγματος Αζόφ είναι οι νέοι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου και ότι οι Αμερικανοί επαναστάτες του 1774 ενέπνευσαν την Επανάσταση του 1821!
      «Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας» συνέχισε.
      Δηλαδή οι αγωνιστές του 1821 ήθελαν να μιμηθούν τους Αμερικανούς επαναστάτες! Αυτό, ούτε ο πλέον «γλείφτης» των ΗΠΑ, δεν θα το έλεγε!
      Παράλληλα, αναφέρθηκε σε διαπρεπείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως… τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
      «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στους δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Τραγικός Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο: Ικέτεψε την Τουρκία «Να σταματήσει τις υπερπτήσεις».
      Στην ντροπιαστική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο που παρομοίασε τους ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ με τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και κάτι άλλο: Ζήτησε αόριστα «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο. Θα ήθελα να είμαι απολύτως σαφής. Δεν θα δεχθούμε καμία συμπεριφορά που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
      Μόνο που δεν είπε ότι θα τους κάνει «ντα» τους Τούρκους! Και χέστ..αν οι Αμερικανοί. Τόσο πολύ που εγκρίνουν τα 40+40 νέα μαχητικά F-16 Viper στη Τουρκία.
      Ναι, ο Κ.Μητσοτάκγς υποτίθεται ότι έχει στην διάθεσή του Ένοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψει τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας.
      Αλλά το μόνο που έκανε είπε να ξεστομίσει το απίθανο «Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
      Και τι σημαίνει υπέρπτηση, κατ’αρχήν; Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο τέτοια λέξη; Όχι. Υπάρχει πτήση εχθρικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος. Ούτε αυτό τόλμησε να ξεστομίσει.
      Και τι εννοεί «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις»; Σε ποιον απευθύνεται; Στους Αμερικανούς; Στους Τούρκους; Σε ποιους ακριβώς;
      Δηλαδή σε βιάζουν καθημερινά και βγαίνεις και λες «Να σταματήσουν να με βιάζουν»;
      Δηλαδή πόσο πιο ξεφτίλα;
      Θέλει διάλογο, λέει. Για ποια θέματα;
      Για την κυριαρχία των νησιών; Για τον ΕΕΧ; Για την αποστρατικοποίηση των νησιών; Γιατί αυτά ζητάει η Τουρκία.
      Δέχεται να συζητήσει για τα θέματα αυτά; Να μας το πει ευθέως και δημοσίως, όχι να τα συζητάει υπογείως και να αδειάζει τα νησιά από όπλα, «τάχαμου και καλά» για «να τα δώσει στον Ζελένσκι».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Θα νομοθετήσουμε δικαίωμα τεκνοθεσίας για όλους λέει ο Α.Τσίπρας.
      Στην δράση που πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνομίλησε με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
      Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας «υπενθύμισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».
      Ακολούθως ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο για όλους και το δικαίωμα τεκνοθεσίας και ελεύθερη πρόσβαση στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Δεσμεύσεις, που εντάχθηκαν και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Μπακογιάννης: «Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο θα είναι το πέρασμα στην πρόοδο»
      Έχει κεντρικό σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα».
      Στο δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας επιθυμεί να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, στη χώρα μας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αλλά δεν ήταν μόνο αυτό αλλά ουσιαστικά λέει την ελληνική κοινωνία οπισθοδρομική γιατί δεν έχουμε γάμους ομόφυλων ζευγαριών!
      «Με κάθε ευκαιρία διατυπώνω δημόσια την προσδοκία – και πιστεύω ότι διερμηνεύω την πλειοψηφία των Αθηναίων – να μπορέσουμε επιτέλους στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο, να οργανώσουμε τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Νομίζω ότι είναι ένα συμβολικό “πέρασμα”, το οποίο έχει αργήσει και πρέπει να γίνει άμεσα», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του, στον «Αθήνα 9,84», για Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας.
      Ο δημοτικός ραδιοσταθμός έχει αφιερώσει σήμερα όλες τις εκπομπές του στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, με το κεντρικό σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα».
      Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε το «ναι» του Δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση και φέτος του Athens Pride, λέγοντας ότι « είναι μία γιορτή αγάπης, που πάντα νικά. Γιατί δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ο ένας στον άλλον τον εαυτό που θέλουμε; Γιατί δεν ξεκινάμε από την παραδοχή ότι χρωστάμε ο ένας στον άλλον τον καλύτερο μας εαυτό και όχι το χειρότερο μας εαυτό;» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η αλλαγή πάντα φοβίζει. Το καινούργιο ενδεχομένως μπορεί και να τρομάζει. Είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση αλλά είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση, όχι τόσο προς τα έξω όσο προς τα μέσα».
      Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων και φιλοξενεί το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα στελέχη της «Γραμμής» μοιράστηκαν μαζί του, δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετωπίζουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γονείς και εκπαιδευτικοί που απευθύνονται σε αυτήν.
      Από την πλευρά του, ο δήμαρχος που στη συνέντευξη στον «9.84» είχε αναφερθεί στον σπουδαίο ρόλο της «Γραμμής», τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξή του στην κοινή προσπάθεια για μία ανοιχτή και συμπεριληπτική κοινωνία. Όπως είπε στη συνέντευξη ο κ. Μπακογιάννης τη «Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» δεν την έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Την έχουν κάνει υπέροχοι εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Εμείς τη στηρίζουμε, κάνοντας το αυτονόητο. Παρέχουμε στέγη με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν κάποιος έχει ένα ζήτημα που θέλει να συζητήσει για το φύλο, για τη σεξουαλική ταυτότητα, για τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, μπορεί να καλέσει ανώνυμα σε αυτή τη Γραμμή και να μιλήσει με ειδικούς επιστήμονες, με ψυχολόγους, με ψυχιάτρους, με κοινωνικούς λειτουργούς. Πιστεύω πραγματικά ότι θα βρει τη βοήθεια που χρειάζεται».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Το πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει την Ρωσία εχθρό της Ελλάδας και να κάνει συμμάχους τη Ρωσία με την Τουρκία και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θεωρούν πολύτιμο σύμμαχο την Άγκυρα είναι κάτι που θα διδάσκεται στο μέλλον στο μάθημα της πολιτικής ιστορίας.
      «Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του σε επιχειρηματική συνάντηση», γράφει η εφημερίδα Yeni Şafak, σε μία είδηση που μετέδωσε το Ria Novosti.
      Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αύριο Τετάρτη (18/5) αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ θα φτάσει στην Άγκυρα για συνομιλίες με εκπροσώπους της τουρκικής οικονομίας.
      Τα μέρη θα «προετοιμάσουν το έδαφος» για μια μελλοντική σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Πούτιν.
      «Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, στην Τουρκία για μια επιχειρηματική συνάντηση υψηλού επιπέδου. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Κύρτσος: “Ρεσιτάλ οικογενειοκρατίας από Μητσοτάκη που θεωρεί πως πρωταγωνιστεί στη «Δυναστεία»”.
      Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός μετέβη σε γεύμα με τον αμερικάνο Πρόεδρο και την γυναίκα του συνοδευόμενος από τις κόρες του.
      Ο Κύρτσος θεωρεί πως η εν λόγω κίνηση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς προσωποκεντρικών αποφάσεων, πολιτικών πρακτικών με στόχο την επίτευξη προσωπικού οφέλους και ρουσφετιών που χαρακτηρίζουν την πολιτική πορεία της οικογένειας όπως για παράδειγμα ο διορισμός του υιού Μητσοτάκη στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.
      Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Δυναστεία. Ρεκόρ οικογενειοκρατίας και προβολής της» ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «αρρωστημένη».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    9. 45 λεπτά ομιλίας του Κ.Μητσοτάκη αλλά δεν μπόρεσε να πει την λέξη… Τουρκία.
      Ήταν συνεχώς οι «γείτονες».
      Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι μιλούσε επί σχεδόν 45 λεπτά.
      Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη γείτονα χώρα, ζητώντας να σταματήσουν οι παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν αυτά τα γεγονότα υπόψη όταν θα αποφασίζουν για περαιτέρω πώληση πολεμικού εξοπλισμού.
      Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός. Να μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου– αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».
      «Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Δεν θα δεχθούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Αυτό περιλαμβάνουν τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Αzovstal: Ανάμεσα στους αιχμαλώτους εντοπίστηκαν Ισραηλινοί σύμβουλοι ειδικοί στον αστικό πόλεμο.
    Η εκκένωση του Azovstal έχει τελειώσει και συνολικά οι ρωσικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν περίπου εξακόσια άτομα.
    Αυτοί ήταν οι επιζώντες του Τάγματος Αζόφ.
    Μέσα σε αυτούς υπάρχουν Δυτικοί μισθοφόροι και εντοπίστηκαν ακόμα και Ισραηλινοί σύμβουλοι ειδικοί στον αστικό πόλεμο, τουλάχιστον αυτό λένε ρωσικές πηγές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοζαμβίκη: Επέστρεψε μετά από τρεις δεκαετίες η πολιομυελίτιδα.
    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εντοπίστηκαν κρούσματα πολιομυελίτιδας σε παιδιά στην Μοζαμβίκη έπειτα από τρεις δεκαετίες. Το δεύτερο εισαγόμενο κρούσμα του άγριου τύπου της πολιομυελίτιδας στη νότια Αφρική για φέτος. Το πρώτο ήταν στο Μαλάουι τον Φεβρουάριο και αφορά ένα παιδί το οποίο άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα παράλυσης προς τα τέλη Μαρτίου, όπως σημείωσε ο ΠΟΥ.
    «Ο εντοπισμός ενός ακόμη κρούσματος του άγριου τύπου της πολιομυελίτιδας στην Αφρική προκαλεί μεγάλη ανησυχία…Αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός και πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί», τόνισε η Ματσχιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική.
    Ο ιός της πολιομυελίτιδας εισέρχεται στο νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση μέσα σε λίγες ώρες. Δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά η μόλυνση μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού. Η δραματική μείωση των κρουσμάτων παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες οφείλεται στις εντατικές εθνικές και διεθνείς εκστρατείες εμβολιασμού παιδιών και βρεφών.
    Το κρούσμα στο Μαλάουι προκάλεσε ανησυχία διότι το 2020 η Αφρική είχε κηρυχθεί ελεύθερη του «άγριου» τύπου του ιού της πολιομυελίτιδας, ο οποίος παραμένει ενδημικός μόνο σε δύο χώρες παγκοσμίως: Στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. Το Πακιστάν συμπλήρωσε τον Ιανουάριο του 2022 έναν χρόνο χωρίς κανένα κρούσμα της ασθένειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ν.Μιχαλολιάκος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 2 μήνες νοσηλείας.
    Ήταν 65 μέρες διασωληνομένος ο Ν.Μιχαλολιάκος.
    Εξιτήριο έπειτα περίπου δύο μήνες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λαμβάνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
    Πλέον θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Λάρισας.
    Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο από τις 9 Μαρτίου με λοίμωξη Covid-19, ήταν ανεμβολίαστος και παρέμεινε περίπου 65 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
    Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μολύνθηκε και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1940
    Από τη ζωή «έφυγε» χθες σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης, ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του 1940, ο οποίος διέμενε στο Γηροκομείο Βόλου, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία. Ο Δημήτρης Κάλμπαρης παρά το προχωρημένο της ηλικίας του διατηρούσε έως το τέλος της ζωής του διαύγεια πνεύματος, ενώ πέρυσι είχε συνδεθεί διαδικτυακά με τους μαθητές του ΓΕΛ Αγριάς, με τους οποίους είχε συνομιλία και τους εξιστόρησε τη ζωή αλλά και τη δράση του στον πόλεμο.
    Ο Δημήτρης Κάλμπαρης γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1917 στη Μακρινίτσα, ενώ είχε άλλα εννέα αδέλφια. Εργάστηκε στην κλινική του Τριχόπουλου ως νοσοκόμος κι έπειτα έγινε τσαγκάρης. Πολέμησε στο έπος του ’40 και ήταν ο τελευταίος επιζών της μάχης στο ύψωμα 731. Μάλιστα, ακόμη και μέχρι πρόσφατα σε μεγάλη ηλικία, ο Δημήτρης Κάλμπαρης ήθελε να μοιράζεται τη γνώση και τις εμπειρίες του. Με αφορμή την επέτειο του ’40, πέρυσι, μίλησε με τους μαθητές του ΓΕΛΑ Αγριάς, ενώ έδωσε συνέντευξη στο «Ιστόρημα» μια εταιρεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την διάσωση της προφορικής ιστορίας. Το 2009, επίσης, μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τον κ. Γεώργιο Σούρλα ο οποίος τις κατέγραψε στο βιβλίο του «Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν».
    Από τα τελευταία αφιερώματα, στα οποία μετέφερε σκέψεις του ήταν στην έκδοση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Πρόσωπα», ενώ φέτος ήταν εκείνος που έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Γηροκομείο Βόλου, όπου και διέμενε.
    Η είδηση του θανάτου του σκορπά βαθιά θλίψη στην κοινωνία, που έχασε έναν από τους μεγάλους και τελευταίους ήρωές της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Φ.Κρανιδιώτης και ο Θ.Τζήμερος αποθεώνουν τον Κ.Μητσοτάκη.
    Μόνο ως περίεργες μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις των Φ.Κρανιδιώτη και Θ.Τζήμερου οι οποίοι κυριολεκτικά «αποθεώνουν» τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη για τα όσα δήλωσε στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
    Και οι δύο ως πρόεδρος ο Θ.Τζήμερος και αντιπρόεδρος ο Φ.Κρανιδιώτης του νέου πολιτικού σχηματισμού «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», έπλεξαν το εγκώμιο για τον Κ.Μητσοτάκη και είπαν μάλιστα πως «εκπροσώπησε επάξια την χώρα» και έθεσε όπως έπρεπε «τα εθνικά μας θέματα».
    Πρόσθεσαν μάλιστα πως «Ορθά ταύτισε τα ελληνικά με τα αμερικανικά συμφέροντα»!
    Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Η ταύτιση των ελληνικών συμφερόντων με τα αμερικανικά, δεν είναι ορθή γιατί πολλές φορές στο παρελθόν ήταν αντίθετα. Η περίπτωση των Σκοπίων ήταν χαρακτηριστική. Συμφωνεί ο Φ.Κρανιδιώτης με την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία»; Συμφωνεί με την πώληση των F-16 Viper στη Τουρκία;
    Εκπροσώπησε επάξια την χώρα ο Κ.Μητσοτάκης παρομοιάζοντας τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ με τους «Μεσολογγίτες» στην Έξοδο του Μεσολογγίου;
    Υποβιβάζοντας την αρχαία αθηναϊκή Δημοκρατία (την μόνη πραγματική Δημοκρατία παρά τις αδυναμίες της) σε «πείραμα», επειδή, λέει, είχαν σκλάβους;
    Ή ότι οι Έλληνες εμπνεύστηκαν από την Αμερικανική Επανάσταση (που έγινε για την αύξηση τον φόρων στο τσάι) και μετέπειτα έκαναν την Ελληνική;
    Περίεργες δηλώσεις, πολύ περίεργες για κάποιους που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού και την κατάψήφιση του Κ.Μητσοτάκη.
    Γιατί, τότε οι Έλληνες να ψηφίσουν το «υποκατάστημα» και όχι τα «κεντρικά»;




    Θάνος Τζήμερος

    Εξαιρετική η παρουσία του @kmitsotakis στο Κονγκρέσο. Statesman διεθνούς επιπέδου, εκπροσώπησε επάξια τη χώρα, και έθεσε τα εθνικά μας θέματα με τον τρόπο που έπρεπε. Και μόνο το ότι φρύαξαν αριστεροί και Τούρκοι, αρκεί! Έξω πάμε καλά. (Μέσα είναι το πρόβλημα.)




    Φαήλος Κρανιδιώτης

    Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Προέβαλε τα εθνικά μας συμφέροντα με τον ορθό τρόπο, ταυτίζοντας τα αμερικανικά με τα ελληνικά συμφέροντα, με μια επαγωγική ρητορική, ξεκινώντας από την Αρχαία Αθήνα, περνώντας στην Αμερικανική και Ελληνική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύστημα λέιζερ για κατάρριψη δορυφόρων σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων παραλαμβάνουν οι ρωσικές ΕΔ.
    Το πρώτο επίγειο σύστημα κατάρριψης δορυφόρων.
    Ένα σύστημα λέιζερ για κατάρριψη δορυφόρων σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων παραλαμβάνουν οι ρωσικές ΕΔ
    Το σύστημα μάχης λέιζερ Peresvet, όπως αναφέρει το defencenet.ru που παρέχεται ήδη σειριακά στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μπορεί να καταρρίψει δορυφόρους σε τροχιές ύψους έως και 1500 χιλιομέτρων, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.
    Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το συγκρότημα Peresvet, για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος το 2018, παρέχεται ήδη σειριακά στα στρατεύματα.
    Μπορεί να τυφλώσει όλα τα δορυφορικά συστήματα αναγνώρισης ενός πιθανού εχθρού σε τροχιές έως και 1500 χιλιομέτρων, αποδυναμώνοντάς τα μέσω της χρήσης ακτινοβολίας λέιζερ»,
    Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη δεκαετία, τα στρατεύματα θα λάβουν νέα μοντέλα όπλων βασισμένα σε «νέες φυσικές αρχές» – λέιζερ και ηλεκτρομαγνητικά ευρυζωνικά όπλα.
    Τα όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές ονομάζονται όπλα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται σε φυσικές διεργασίες και φαινόμενα που δεν χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε συμβατικά όπλα (ψυχρά, πυροβόλα όπλα) ή όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, χημικά, βακτηριολογικά).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...