ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2022

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (ΟΙ...ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ. Καμία από αυτές δεν επένδυσε ούτε ένα ευρώ σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΗΑΕ και Σ.Αραβία επενδύουν 4 δισ. δολάρια στην τουρκική αμυντική βιομηχανία! | Defencenet

Εξαερώθηκαν» οι περιβόητες «συμμαχίες» της κυβέρνησης με τις χώρες του Κόλπου.

Περισσότερα από 8 δισ. δολάρια θα επενδύσουν στην Τουρκία, οι χώρες του Κόλπου μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-ΗΑΕ, χρήματα εκ των οποίων μεγάλο μέρος θα επενδυθεί στην αμυντική βιομηχανία!

Συγκεκριμένα θα επενδυθούν 4 δισ. δολάρια από το Qatar Investment Authority, το ταμείο του Abu Dhabi Emirate Abu Dhabi Investment Authority και το τρίτο μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο Sama Foreign Holding, που συνδέεται με τον Νομισματικό Οργανισμό της Σαουδικής Αραβίας, σε εταιρείες της βιομηχανικής παραγωγής και του τεχνολογικού τομέα.

 

Με άλλα λόγια το Άμπου Ντάμπι το οποίο έχει υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνδρομής με την Αθήνα, θα επενδύσει στη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, η οποία αποτελεί στρατηγική απειλή για την Ελλάδα.

Αποκαλύπτεται επίσης πως μέρος των χρημάτων θα δοθεί από σαουδαραβικούς πόρους, άλλη μία χώρα που επίσης θεωρείται ως «σύμμαχος» της Ελλάδας και παρά το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη «συμφιλίωση» Άγκυρας-Ριάντ, ωστόσο φαίνεται πως ήδή έχει επιτευχθεί στο παρασκήνιο.

Θα θυμίσουμε πως στην Σ.Αραβία η Ελλάδα έχει αποστείλει μία συστοιχία Patriot για την προστασία της από τις επιθέσεις των Χούθι.

Συνολικά έγιναν προκαταρκτικές συμφωνίες για επενδύσεις σε εταιρείες στους τομείς της γεωργίας, της αμυντικής βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της πετροχημείας, των τεχνολογιών μεταφορών και υποδομών, του τουρισμού και της υγείας.

Οι πόλεις που θα γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sabah, το Κοτσάελι, η Προύσα, η Γιάλοβα και η Κωνσταντινούπολη θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των βιομηχανικών επενδύσεων σε επενδύσεις που θα γίνουν σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας. 

Ταμεία που επενδύουν στη γεωργία στην Αττάλεια, το Ικόνιο και το Ακσαράι και στον τουρισμό ενδιαφέρονται για επενδύσεις ξενοδοχείων στη Μούγλα και τη Σμύρνη. Το Κοτσάελι και η Σμύρνη ξεχωρίζουν στις επενδύσεις σε πετροχημικά.

Ο κλάδος των τροφίμων, του οποίου η σημασία γίνεται περισσότερο κατανοητή με την πανδημία, έχει μπει στο επίκεντρο των ταμείων. 

Εστιάζοντας σε πολλούς τομείς, από τα εργοστάσια αλευριού μέχρι τα εργοστάσια τοματοπολτών μέχρι τα θερμοκήπια στην Τουρκία, τα ταμεία θα επενδύσουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη γεωργία φέτος.

Στον τομέα των τροφίμων, ενδιαφέρονται η κορυφαία εταιρεία κεφαλαίων του Μπαχρέιν Ithmaar Bank BSC, το επενδυτικό ταμείο αγροτικών επενδύσεων της Qatar Investment Authority Hasad Food και το ταμείο Sanabil Investment της Σαουδικής Αραβίας.

1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις μεταφορές

Οι εταιρείες κεφαλαίων του Κόλπου σχεδιάζουν επίσης να επενδύσουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες στον τομέα των μεταφορών. 

Η Emirates Investment Authority, η International Petroleum Investment Company και το Gulf Finance House αναζητούν συνεργασίες στους τομείς των πετροχημικών και των τεχνολογιών υποδομής μεταφορών.

Επένδυση στον τουρισμό υγείας

Πατώντας το κουμπί για μια συνολική επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στον τουρισμό, η Investment Corporation Of Dubai, η Sanabil Investment και η Mumtalakat Holding Company διαπραγματεύονται για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και τουρισμό υγείας στη Σμύρνη και τη Μούγλα.

Το οξύμωρο σε όλα αυτά είναι πως όταν η Ελλάδα υποτίθεται δημιουργούσε ένα «άξονα» έναντι της Τουρκίας με τις χώρες του Κόλπου, καμία από αυτές δεν επένδυσε ούτε ένα ευρώ σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΟΥΑΣΙΑ. Διεθνής σάλος από την διαφθορά του Τύπου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.
    "Η Ελλάδα κατατάσσεται στις «προβληματικές» χώρες και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει τερματίσει την προηγούμενη χρονιά με βαθμολογία μικρότερη από χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο και η Παπούα Νέα Γουινέα".


    Για πρώτη φορά ένας ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος-εκδότης καταγγέλλει το κόμμα του για διώξεις του Τύπου και των δημοσιογράφων που αντιστρατεύονται την κυβέρνηση.
    Το Euractiv υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διώχνει τον ευρωβουλευτή που επικρίνει την καταπάτηση της ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα» φιλοξενεί την ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ που διαγράφει τον ευρωβουλευτή με την αιτιολογία ότι «δυσφημεί τη χώρα παγκοσμίως αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου».
    «Η σύγκριση της Ελλάδας με την Πολωνία και την Ουγγαρία, εξόργισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Ελλάδα οδεύει προς "ορμπανοποίηση"» αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ ο Β.Όρμπαν δεν κατέφυγε σε διώξεις δημοσιογράφων και εκδοτών, ενώ η Πολωνία είναι επάνω από την Ελλάδα στον διεθνή δείκτη σεβασμού των δικαιωμάτων του Τύπου!

    Παράλληλα το Euractiv, υπενθυμίζει την συνέντευξη που είχε δώσει στα τέλη του 2021 στο τσεχικό Euroactiv η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιουρόβα, η οποία τότε είχε παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι «η Ελλάδα θεωρείται προβληματική χώρα όσον αφορά στα θέματα των Μέσων Ενημέρωσης».
    Συγκεκριμένα αναφέρει το ρεπορτάζ του Euractiv: «Η συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ήταν κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η χώρα κατατάχθηκε ακόμη χειρότερα από την Πολωνία στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου έπεσε πέντε θέσεις από το προηγούμενο έτος».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα μας βρέθηκε από την 65η στην 70ή θέση στην κατάταξη των 180 χωρών που διερευνά ο δείκτης φτάνοντας ουσιαστικά στα επίπεδα που βρισκόταν περίπου δέκα χρόνια πριν, το 2012.


      Μεταξύ των 27 πλέον χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση από το τέλος συγκεντρώνοντας καλύτερη βαθμολογία μόνο από τη Βουλγαρία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία του Ορμπαν.

      Η Ελλάδα κατατάσσεται στις «προβληματικές» χώρες και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει τερματίσει την προηγούμενη χρονιά με βαθμολογία μικρότερη από χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο και η Παπούα Νέα Γουινέα.
      «Τα στοιχεία του δείκτη αντανακλούν μία δραματική αλλοίωση στην πρόσβαση των πολιτών στην πληροφόρηση και μία αύξηση στα εμπόδια της κάλυψης των γεγονότων. Η πανδημία του κορωνοιού χρησιμοποιήθηκε ως αιτία αποκλεισμού στην Ελλάδα των δημοσιογράφων από την πρόσβαση στην πληροφόρηση και κάλυψης των γεγονότων στο πεδίο», σημειώνεται στην έκθεση, οι συγγραφείς της οποίας αναρωτιούνται αν όλα αυτά θα αποκατασταθούν με το τέλος της πανδημίας.

      Σε ανάλυση που συνοδεύει την ελληνική βαθμολογία στην έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα και τιτλοφορείται «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».
      Αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά με το κείμενο να καταλήγει στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, ελάχιστες ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση της φετινής έκθεσης, ως ένα γεγονός που «συγκλόνισε τη δημοσιογραφική κοινότητα».

      Στο κείμενο επισημαίνεται ξεκάθαρα ότι στη χώρα μας «Η ελευθερία του τύπου υπέφερε το 2020. Η συντηρητική κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χορήγησε γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις στη διαφήμιση στα ΜΜΕ, αλλά θέλησε άμεσα ή έμμεσα να ελέγξει στενά τη ροή της πληροφόρησης.
      Προσθέτουν ότι τα ερευνητικά Μέσα Ενημέρωσης ή αυτά που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση είτε αποκλείστηκαν είτε έλαβαν μόνο ένα μικρό ποσοστό της διαφήμισης από «την αμφιλεγόμενη καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοιό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ».


      Η διεθνής οργάνωση δεν αφήνει ασχολίαστα και τα γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως «τον Φεβρουάριο του 2021, δόθηκε εντολή στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης να μη μεταδίδουν βίντεο που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχναν τον Πρωθυπουργό να παραβιάζει τους κανόνες του lockdown».

      Τι ανέφερε το tweet του Γ.Κύρτσου που ξεσήκωσε διεθνή σάλο:

      «Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ όπως ARTE,σκληραίνει.Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων».


      Ψυχικά άρρωστοι ανώμαλοι όπως ο Κούλης, που φυλάκισε ολόκληρο Πολιτικό Κόμμα, τα κολλητάρια του οι παιδόφιλοι, τα άλλα του κολλητάρια οι βιαστές, οι διορισμένοι κίναιδοι δικαστές που παρτουζώνονται με λάθρο, μόνο αγκαλιά με μία κάστα τελείως ξεφτιλισμένων ελεγχόμενων δημοσιογράφων μπορούν να τον διατηρούν την εξουσία. Κούλη, για 7 δεκαετίες, με την αυτάρκη παραγωγή μας σε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν ταρακουνηθήκαμε ΠΟΤΕ σοβαρά από ενεργειακές κρίσεις! Και πουλάγαμε κιόλας - ακόμα και στη Γερμανία!
      Και συ ΑΡΧΙΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ & ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΧΑΧΑ (σπάνιος συνδυασμός και των δύο) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, έκλεισες σαν δικτάτορας τα λιγνιτικά μας ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Κύρτσος: «Δεν παραδίδω την έδρα μου - Δεν γίνεται να προσκυνάω την νοοτροπία του αφεντικού Μητσοτάκη».
    Νέους κεραυνούς εξαπέλυσε ο Γιώργος Κύρτσος, μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση. Μίλησε στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue sky και άφησε αιχμές για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική λογική.

    «Δεν είμαι υποχρεωμένος να προσαρμοστώ σε αυτή τη νοοτροπία του αφεντικού Μητσοτάκη που όλοι θα προσκυνάμε, στο κάτω κάτω τον Μητσοτάκη τον βοήθησα να βγει αρχηγός, τον κουβάλησα στην πλάτη μου στον α΄ γύρο, έβαλα την υπογραφούλα μου όταν έψαχνε υπογραφές, ήμουν και σύμβουλος του πατέρα του, αν δεν μπορεί να ακούσει έναν τύπο σαν εμένα, τότε δεν κάνει για τη δουλειά, δεν μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

    Όταν ρωτήθηκε για την αποδοκιμασία Βέμπερ και την διαδικασία αποπομπής του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απάντησε: «Να δούμε και τη συνέχεια, γιατί και εγώ δεν θα το αφήσω έτσι. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις».

    Ενώ σε ερώτηση αν προτίθεται να εγκαταλείψει την έδρα, όπως του ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του και πρότεινε να εγκαταλείψει ο πρωθυπουργός τη θέση του, γιατί αυτά που κάνει δεν έχουν σχέση με την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δένδιας από Ισραήλ: Χτίζουμε γέφυρες σταθερότητας όταν άλλοι προσπαθούν να αναβιώσουν αυτοκρατορίες.

    Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ - Τι συζήτησαν
    Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων

    Ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γαΐρ Λαπίντ.

    Η συγκεκριμένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

    Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

    «Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που, σε αντίθεση ακόμη και με το συμφέρον των κοινωνιών τους, προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες και παλιές αντιλήψεις», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

    «Κυριολεκτικά θαμμένες στην άμμο του παρελθόντος", τόνισε χαρακτηριστικά. "Και χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία. Στρατιωτικές εισβολές σε άλλες χώρες, ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ασύμμετρος πόλεμος, πόλεμος δι' αντιπροσώπων. Και, φυσικά, μερικές φορές εργαλειοποιούν τη μετανάστευση, κάτι εντελώς απαράδεκτο», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. «Η κοινή μας προσπάθεια είναι ότι αυτά δεν πρέπει ποτέ να πετύχουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως με τους ομολόγους του Νίκο Χριστοδουλίδη και Γαΐρ Λαπίντ εξέτασαν τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. «Θρησκευτικός φανατισμός, τρομοκρατία, ένα «τόξο φονταμενταλισμού» που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνει μέχρι την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν», ανέφερε. «Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο, έκαναν σαφή δήλωση ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και η Χαμάς συνεχάρη τους Ταλιμπάν»

    «Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του σήμερα είναι μαζί με φίλους, χτίζοντας γέφυρες σταθερότητας και ευημερίας για όλους, ανοιχτές σε όλες τις πρόθυμες χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στον Κόλπο και ακόμη και πέρα», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας.


    ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Η Αυτιστική πολιτική συμπεριφορά του υπουργού εξωτερικών Δένδια είναι αντιληπτή ακόμη και σε μη ειδικούς. Όλο το παρουσιαστικό του κραυγάζει: "ο θείος Ρότσιλντ ξέρει πολλά και θα τα κανονίσει εκείνος".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γερμανική Rheinmetall παρουσίασε το Lynx-120: Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
    https://www.defencenet.gr/amyna/stratos/916189_i-germaniki-rheinmetall-paroysiase-lynx-120-poia-einai-ta-tehnika
    Παρουσιάστηκε η τελευταία έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Lynx από την γερμανική Rheinmetall.

    Είναι το Lynx-120, ένα ελαφρύ άρμα μάχης με πυροβόλο των 120 χιλιοστών επί του οχήματος Lynx Kf-41.

    Από κατασκευής το Lynx-120 μπορεί να προσαρμοστεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, ενώ η φιλοσοφία «plug-and-play» που ενσωματώνει επιτρέπει την γρήγορη και οικονομική αναβάθμιση του με τη νεότερη τεχνολογία.


    Σύμφωνα με την Rheinmetall το Lynx-120 έχει σχεδιαστεί να παρέχει τη μέγιστη φονικότητα και ισχύ πυρός και παράλληλα τη μέγιστη ασφάλεια για το όχημα και το πλήρωμα του. Ο κύριος οπλισμός του οχήματος είναι το πυροβόλο των 120 χιλιοστών, έκδοση του πυροβόλου των Leopard-2.

    Μπορεί να εκτοξεύσει τα κορυφαία πυρομαχικά DM-11, προγραμματιζόμενα και υψηλής εκρηκτικότητας. Επίσης, ενσωματώνει συζυγές πολυβόλο. Ο Αρχηγός πληρώματος έχει στη διάθεση του ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.


    Το όχημα ενσωματώνει κάμερες και αισθητήρες και κάλυψη του τόξου των 360° και δυνατότητα αυτόματου εντοπισμού και ανίχνευσης στόχου.


    Το επίπεδο προστασίας του (θωράκιση) είναι συνάρτηση των απαιτήσεων του πελάτη, ενώ μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την ενσωμάτωση του ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας ADS (Active Defence System) της Rheinmetall, για προστασία από αντιαρματικά συστήματα (κατευθυνόμενα ή κατηγορίας RPG).
    Ζ.Π.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η JP Morgan απέσυρε την εμπιστοσύνη της στα ελληνικά ομόλογα : «Ευάλωτη & ρηχή η ελληνική αγορά».
    Ο τραπεζικός κολοσσός έδωσε το «σήμα» για αυτά που έρχονται.
    Αποσύρει την πρότασή της για τα ελληνικά ομόλογα η αμερικανική τράπεζα JP Morgan με αφορμή το sell-off που έχουν υποστεί οι εγχώριοι τίτλοι από την αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ο τραπεζικός κολοσσός θεωρεί την ελληνική αγορά «ευάλωτη και ρηχή».


    Φυσικά μία τέτοια κίνηση αποτελεί «σήμα» στις αγορές για ανάλογες ενέργειες.

    Η αμερικάνικη τράπεζα σταματά με ζημιά τις θέσεις της στο σχετικό trade στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, αγορά δηλαδή μιας θέσης σε ελληνικούς τίτλους και ισόποση πώληση μιας θέσης στα πορτογαλικά δεκαετή ομόλογα.

    Η JP Morgan εξηγεί ότι τα εγχώρια ομόλογα δέχτηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κάτι που ωστόσο η ίδια δεν μπορεί να δικαιολογήσει βάσει των θεμελιωδών δυνάμεων και πιθανότατα οφείλεται στη ρηχότητα της αγοράς σε όρους αξίας συναλλαγών. Η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και μικρές κινήσεις μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές των ομολόγων. Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών εκτιμά πως θα κινηθούν πολύ υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις στις 180 μ.β το Μάρτιο, στις 170 μ.β τον Ιούνιο, στις 170 μ.β το Σεπτέμβριο και στις 180 μ.β το Δεκέμβριο.

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα των όσων έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας από όλες τις κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα, με κορυφαίες βέβαια τις ευθύνες της νυν κυβέρνησης η οποία είχε όλο τον χρόνο για να αλλάξει το κλίμα, αλλά προτιμούσε να κλειδώνει άκριτα την οικονομία εν μέσω κορωνοϊού, όταν ακόμη και η προηγμένη Σουηδία ουδέποτε επέβαλε lockdown, προκειμένου να θησαυρίσουν κάποιοι πουλώντας μάσκες και εμβόλια.


    Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς τραγικό!

    Η κρίση των ομολόγων είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αυτό παρά το γεγονός είναι εγγυημένα από την ΕΚΤ, δηλαδή οι ξένοι επενδυτές αμφισβητούν πλέον ακόμη και την ύπαρξη της εγγύησης της ΕΚΤ.


    Να θυμίσουμε ότι προσφάτως και οι Financial Times τόνιζαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το αυξημένο κόστος δανεισμού καθώς ήδη η αγορά ομολόγων αρχίζει να προεξοφλεί στροφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε πιο αυστηρή νομισματική πολιτική, με πιθανό πρόωρο τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και αύξηση επιτοκίου μέσα στο τρέχον έτος ως απάντηση στο παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμερικανικό περιοδικό The National Interest: «Η Τουρκία είναι ναρκοκράτος».
    Μπορεί η αμερικανική εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να στηρίζει τα τούρκικα εγκλήματα, παρόλα αυτά το The National Interest προχωρά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι οποίες τεκμηριώνουν την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού κράτους στην διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών. Μάλιστα το ΜΜΕ αποκαλεί την Τουρκία ως «ναρκοκράτος».


    Η δολοφονία του Τουρκοκύπριου μεγιστάνα των καζίνο Χαλίλ Φαλιάλι την περασμένη εβδομάδα ήταν το τελευταίο επεισόδιο στον υπόγειο πόλεμο της Τουρκίας για τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη χρηματοδότηση. Ο Τούρκος μαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης, ο Sedat Peker κατηγόρησε τον Falyali πέρυσι ότι ήταν βασικός παράγοντας στο εμπόριο κοκαΐνης και ότι συμπράττει με τον Erkan Yildirim, τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Binali Yildirim.


    Ο Peker ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό κομβική οδό για το εμπόριο ηρωίνης, έχει γίνει επίσης βασικός κόμβος για την κοκαΐνη, μετά την σχεδόν εικοσαετή διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με τις ισλαμιστικές καταβολές. Αυτές οι εξελίξεις εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η Τουρκία γίνεται το κεντρικό ναρκοκράτος στη Μέση Ανατολή, μαζί με τον Λίβανο και τη Συρία.

    Ο Timur Soykan, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές δημοσιογράφους της Τουρκίας που επικεντρώνεται στις έρευνες για τη διακίνηση ναρκωτικών, ισχυρίστηκε ότι ο Falyali, ο οποίος είναι γνωστός για την εκτεταμένη «συλλογή» ενοχοποιητικών βίντεο εις βάρος κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο βιντεοσκοπημένο υλικό για να εκβιάσει τον Erkan Yildirim ώστε να δημιουργήσει μια διαδρομή μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Ο Ερκ Ακάρερ, ένας ερευνητής δημοσιογράφος με έδρα το Βερολίνο, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Φαλιάλι εκβίαζε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη με «ακατάλληλα βίντεο».
    Πέρυσι, ο πρώην Τουρκοκύπριος πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε τον Φαλιαλί ότι είχε παράνομους δεσμούς και παρείχε υποστήριξη στην σκληροπυρηνική παράνομη κυβέρνηση της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου που υποστηρίζεται από την Άγκυρα. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του Φαλυάλι, δεκάδες τουρκόφωνοι χρήστες μπήκαν στο Twitter, αποκαλώντας την επίθεση απόπειρα συγκάλυψης με στόχο «να φιμώσει τον Φαλιάλι».

    Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Φαλιάλι, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καυχιόταν ότι οι κατασχέσεις ναρκωτικών στη χώρα έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μόνο το 2021, πρόσθεσε, η αστυνομία κατέσχεσε περίπου 2,8 τόνους κοκαΐνης. Αυτό που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών ως success story φαίνεται σε άλλους ως αποτέλεσμα μιας ανησυχητικής τάσης. Οι παράνομες εισαγωγές κοκαΐνης στη χώρα σημειώνουν σταθερή άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια: 1,5 τόνοι το 2018, 1,6 τόνοι το 2018 και περίπου 1,9 τόνοι το 2020.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί Τούρκοι πολίτες υποψιάζονται ότι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε μια τεράστια εγκληματική οργάνωση, διευκολύνουν τη διακίνηση ναρκωτικών και προστατεύουν τους διακινητές. Οι ισχυρισμοί του Peker ότι ο Γιλντιρίμ είναι κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση κοκαΐνης μέσω της Τουρκίας ώθησαν τον γιο του πρώην πρωθυπουργού να μηνύσει τον Peker, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από πέρυσι.

      Ο Peker ισχυρίστηκε ότι ο Γιλντιρίμ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας ναυτιλιακής επιχείρησης που εμπλέκεται στα Malta Files -ένα πλήθος εγγράφων που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν παράνομη οικονομική δραστηριότητα που δημοσιεύθηκε από ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό δίκτυο δημοσιογραφίας το 2017, το ICIJ- επισκέφτηκε τη Βενεζουέλα δύο φορές το 2021 για να δημιουργήσει μια νέα διαδρομή διακίνησης μακρυά ​​από την εμβέλεια της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υπερασπίστηκε τον γιο του υποστηρίζοντας ότι είχε ταξιδέψει στο Καράκας για να παραδώσει κιτ και μάσκες για τον Covid-19, ισχυρισμός που διαψεύδεται τόσο από τα τουρκικά τελωνειακά αρχεία όσο και από μαρτυρίες Τούρκων πολιτών που διαμένουν στη Βενεζουέλα. Ο Φαλιάλι, εν τω μεταξύ, βρισκόταν υπό ποινική δίωξη από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια για τον φερόμενο ρόλο του, όπως αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση ειδικού πράκτορα της DEA, για ξέπλυμα εσόδων από ναρκωτικά μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.


      Αυτό που εγείρει περαιτέρω υποψίες για τη συνενοχή Τούρκων αξιωματούχων είναι ότι η κοκαΐνη που αποστέλλεται στην Τουρκία προέρχεται από το λιμάνι Puerto Bolivar του Ισημερινού, το οποίο μια τουρκική εταιρεία που υποστηρίζεται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε την παραχώρηση για 50 χρόνια, το 2016!

      Οι ισραηλινές αρχές μάλιστα απέκλεισαν την Τουρκική εταιρία από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Χάιφα λόγω των υποτιθέμενων δεσμών της Χεζμπολάχ με έναν από τους ιδιοκτήτες και της εμπλοκής του με μια ναυτιλιακή εταιρεία που εκμεταλλεύεται το λιμάνι της Βηρυτού του Λιβάνου. Από τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Τουρκία το 2021, τέσσερις από αυτές προέρχονταν από το Πουέρτο Μπολιβάρ, ​​χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι 1,3 τόνοι κοκαΐνης που μεταφέρθηκαν από το ίδιο λιμάνι, με προορισμό την Τουρκία, αλλά κατασχέθηκαν στον Παναμά.


      Τον Μάρτιο του 2021, οι εικόνες του Kursat Ayvatoglu, του βοηθού του αντιπροέδρου του AKP και βουλευτή Hamza Dag, να ρουφάει κοκαΐνη στη θέση του οδηγού ενός πολυτελούς οχήματος έγιναν viral και συγκλόνισαν τη χώρα. Πριν από την ανάμειξή του στην πολιτική στις τάξεις του AKP το 2014, ο Ayvatoglu, που εγκατέλειψε το γυμνάσιο, ήταν ένας ταπεινός γραφίστας που οδηγούσε ένα σαράβαλο στη μικρή βορειοδυτική πόλη Κασταμονή της Μαύρης Θάλασσας. Αφού δούλεψε για τον τοπικό υποψήφιο δήμαρχο του ΑΚΡ Ταχσίν Μπαμπάς και την επακόλουθη νίκη του, ο Αϊβατόγλου έχει γίνει μυστηριωδώς από φτωχός, πάμπλουτος. Όταν οι εικόνες του έγιναν viral τον Μάρτιο του 2021, ο Ayvatoglu αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος δηλώνοντας απλώς ότι ρουφούσε… «ζάχαρη άχνη»!


      Η συνεχιζόμενη χρηματοοικονομική κατάρρευση της Τουρκίας και η αυξανόμενη ανάγκη της για ξένο νόμισμα εν μέσω της εξάντλησης των καθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής της τράπεζας θα καταστήσει την πολιτική ελίτ και τους μαχόμενους πολίτες της χώρας πιο επιρρεπείς στην δύναμη των ναρκοδολαρίων. Οι διακινητές φαίνεται να απολαμβάνουν την ατιμωρησία και οι ποσότητες κατασχεμένων ναρκωτικών φαίνονται περισσότερο σαν απόπειρες βιτρίνας που στοχεύουν στην απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του παγόβουνου.


      Η Τουρκία εξελίσσεται σε παγκόσμιο κίνδυνο, καθώς τα δισεκατομμύρια που κερδίζει από το εμπόριο ναρκωτικών είναι αδήλωτα, αόρατα, και εύκολα καταλήγουν σε τσέπες δυτικών αξιωματούχων προκειμένου να καλύπτουν τα τουρκικά εγκλήματα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις που καταγράφονται πλέον σχεδόν σε όλη τη χώρα.
    Η φράση «γεννάτε γιατί χανόμαστε», αδιαμφισβήτητα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, καθώς την τελευταία δεκαετία, από τους 325 δήμους οι 56 μόνον είχαν θετικά Φυσικά Ισοζύγια (περισσότερες γεννήσεις από θανάτους), ενώ σε 1 στους 3 η υπεροχή αυτή ως ποσοστό του πληθυσμού τους το 2011 ήταν ασήμαντη (μικρότερη του 1%).


    Στον αντίποδα, από τους υπολοίπους 269 δήμους με περισσοτέρους θανάτους από γεννήσεις, σε 50 από αυτούς τα Φυσικά τους Ισοζύγια υπερβαίνουν το 10%, και σε 139 το 5% του πληθυσμού τους.

    Επομένως, με βάση πάντοτε τον δείκτη αυτό, αν τα Μεταναστευτικά τους ισοζύγια (είσοδοι –έξοδοι) ήταν μηδενικά, τότε περισσότεροι από τους μισούς αυτούς «γερασμένους» δήμους (139 στους 269) θα έχαναν σε μια και μόνον δεκαετία το 5 έως 20% του απογραφόμενου το 2011 πληθυσμού τους.

    Τα στοιχεία αυτά αποτελούν αποτελέσματα έρευνας των καθηγητών Βύρωνα Κοτζαμάνη και Βασίλη Παππά και παρατίθενται στο τελευταίο ψηφιακό τεύχος της σειράς «FlashNews» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΛΙΔΕΚ (και υλοποιούμενου από τον ΕΛΚΕ του Παν. Θεσσαλίας) Προγράμματος «Δημογραφικά Προτάγματα στην Έρευνα και Πρακτική στην Ελλάδα».

    Οι δυο ερευνητές, στη δημοσίευση αυτή με θέμα «Τα Φυσικά Ισοζυγία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο την δεκαετία 2011-20 και η συμβολή τους στη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας», αναφερόμενοι και στις προοπτικές δεν είναι αισιόδοξοι καθώς εκτιμούν ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις και τις δυο επόμενες δεκαετίες, ενώ τα Φυσικά Ισοζύγια δεν αναμένεται να αλλάξουν πρόσημο παραμένοντας αρνητικά.

    Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους Β. Κοτζαμάνη και Β.Παππά, σε δυο κυρίως λογούς:


    1) οι θάνατοι, μετά από μια πρώτη μείωσή τους τα επόμενα της πανδημίας έτη, θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της δημογραφικής γήρανσης (της αύξησης δηλαδή του πλήθους και του ποσοστού των 65 ετών και άνω στον συνολικό πληθυσμό),

    και 2) οι γεννήσεις δεν αναμένεται να ανακάμψουν, ακόμη και αν οι νεότερες γενεές σταματήσουν να κάνουν λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία καθώς η μείωση των σε αναπαραγωγική ηλικία γυναικών – που έχει αρχίσει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 στη χώρα μας–θα συνεχισθεί (οι 20-49 ετών από 2,35 εκατομμύρια το 2010, μειώθηκαν στα 1,95 το 2021 και δεν θα υπερβούν τα 1,7 εκατομμύρια το 2041).

    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, με βάση τα αναφερόμενα στην ίδια δημοσίευση, οι θάνατοι της περιόδου 2021-40 σε εθνικό επίπεδο να είναι κατά περίπου 950.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ το σύνολο σχεδόν των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων μας θα έχει τις δυο επόμενες δεκαετίες αρνητικά Φυσικά Ισοζύγια. Κατ’ επέκταση εν απουσία συνταρακτικών ανατροπών (νέου κύματος μαζικής μετανάστευσης αλλοδαπών και δευτερευόντως ανακοπής της φυγής των νέων μας),οι ρυθμοί μείωσης του πληθυσμού μας δεν πρόκειται να ανακοπούν.

    Σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Κοτζαμάνης, γήρανση και χαμηλή γονιμότητα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην περαιτέρω μείωση του πληθυσμού μας που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία, ενώ η μετανάστευση δεν είναι δυνατόν να την αποτρέψει, απλώς θα την επιβραδύνει.


    Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι αφενός η γήρανση είναι μη αναστρέψιμη (και επομένως θα έχουμε αυξανόμενο αριθμό θανάτων) και αφετέρου το πλήθος των ατόμων που έρχονται σε ηλικία να κάνουν παιδιά είναι όλο και μικρότερο, το μόνον εφικτό είναι η λήψη μέτρων που θα κρατήσουν τους νέους στην χώρα μας δίδοντάς τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να κάνουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν, ανακόπτοντας σε μια πρώτη περίοδο την περαιτέρω μείωση των γεννήσεων, και, σε μια δεύτερη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αύξησή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι ο γιος του Σόρος χάρηκε που συνάντησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
    ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Ο γιος του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο Αλεξάντερ, ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι στη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στο Μόναχο.
    «Χαίρομαι που συναντιέμαι με τον νέο Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, #DimitarKovachevski, και μαθαίνω για τα σχέδιά του να ενισχύσει και να κάνει αυτή την πολυεθνική δημοκρατία πιο ευημερούσα!», ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Σόρος.
    Στη διάσκεψη στο Μόναχο συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία ανακοίνωσε δραστηριότητες με συναντήσεις στο περιθώριο της διάσκεψης του Προέδρου Στέβο Πεντάροφσκι και του Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...