ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Φεβρουαρίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ CNN ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΕΝΤ ΤΕΡΝΕΡ;

 

 

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο ιουδαίος πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζάκερ λόγω σεξουαλικού σκανδάλου.

 


   Ο ακροδεξιός Τέρνερ με τον φίλο του Πούτιν.

 
Όταν ο Τεντ Τέρνερ, ο  «εθνικός- γκοΐμ»  έκανε μια προσφορά για να αγοράσει το κανάλι CBS το 1985, προκλήθηκε πανικός στις αίθουσες συσκέψεων των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τέρνερ απέκτησε μεγάλη περιουσία από την διαφήμιση και στη συνέχεια είχε χτίσει μια επιτυχημένη καλωδιακή τηλεόραση- ένα δίκτυο ειδήσεων, το CNN.

 

Αν και ο Turner απασχολούσε έναν αριθμό Εβραίων σε βασικές διευθυντικές θέσεις στο CNN και ποτέ δεν είχε εκφράσει δημόσια απόψεις και θέσεις που να εναντιώνονται άμεσα στα εβραϊκά συμφέροντα, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο εγώ και μια ισχυρή προσωπικότητα και θεωρήθηκε από τον πρόεδρο William Paley (πραγματικό όνομα Palinsky, Εβραίος) και τους άλλους Εβραίους στο CBS ως ανεξέλεγκτος: ένα κανόνι που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον στραφεί εναντίον τους. 

Επιπλέον, ένας Εβραίος παρουσιαστής ειδήσεων, ο Daniel Schorr, ο οποίος είχε εργαστεί για τον Turner, δημοσίως ομολόγησε πως το πρώην αφεντικό του είχε προσωπική αντιπάθεια για τους Εβραίους. 

Με σκοπό να μην γίνει αποδεκτή η προσφορά του Turner, τα στελέχη του CBS καλούν τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα Laurence Tisch να δρομολογήσουν μια «φιλική» εξαγορά της εταιρείας κι έτσι από το 1986 έως το 1995 ο Tisch ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CBS, εξαλείφοντας κάθε απειλή μη-εβραϊκής επιρροής στο κανάλι. 

Μεταγενέστερες προσπάθειες από τον Turner να αποκτήσει ένα σημαντικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο εμποδίζονται από την Time Warner του Levin , η οποία κατέχει περίπου το 20 τοις εκατό των μετοχών του CBS και έχει δικαίωμα βέτο σε μεγάλες συμφωνίες.

 

Ο Robert Edward Turner III (γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου 1938) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, τηλεοπτικός παραγωγός, και  ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης.  Ως επιχειρηματίας, είναι γνωστός ως ιδρυτής του Cable News Network (CNN), του πρώτου 24ωρου καλωδιακού καναλιού ειδήσεων.

Η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Turner ξεκίνησε με την επιχείρηση διαφημιστικών πινακίδων του πατέρα του , Turner Outdoor Advertising, την οποία ανέλαβε το 1963 μετά την αυτοκτονία του πατέρα του.  Το CNN έφερε επανάσταση στα μέσα ενημέρωσης, καλύπτοντας την καταστροφή του Διαστημικού Λεωφορείου Challenger το 1986 και τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου το 1991. Ο Turner έχει επίσης αφιερώσει τα περιουσιακά του στοιχεία σε περιβαλλοντικούς σκοπούς. Ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης γαιοκτήμονας στις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου ο John C. Malone τον ξεπέρασε το 2011.

Ο Τέρνερ γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1938 στο Σινσινάτι του Οχάιο ,  γιος της Φλωρεντίας (το γένος Ρούνεϊ) και του Ρόμπερτ Έντουαρντ Τέρνερ Β. Μετά την αυτοκτονία του πατέρα του τον Μάρτιο του 1963, ο Turner έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Turner Advertising Company όταν ήταν 24 ετών και μετέτρεψε την εταιρεία σε παγκόσμια επιχείρηση. Εντάχθηκε στους Νέους Ρεπουμπλικάνους , λέγοντας ότι «αισθανόταν άνετα ανάμεσα σε αυτούς τους εκκολαπτόμενους συντηρητικούς και απλώς ακολουθούσε τα ακροδεξιά βήματα του [του πατέρα του]».

 

  Η  ΑΙΤΙΑ

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2006, σε μια διάσκεψη του Reuters Newsmaker, ο Turner είπε για τη θέση του Ιράν για τα πυρηνικά: "Το  Ιράν  είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Έχουμε 28.000 ατομικές βόμβες. Γιατί δεν μπορούν κι αυτοί να έχουν 10;  Δεν λέμε τίποτα για το Ισραήλ  που έχει 100 ατομικές βόμβες ή  την Ινδία, το Πακιστάν ή την Ρωσία». Boone, Christian (December 8, 2010). "Ted Turner: Adopt China's one-child policy to save planet". The Atlanta Journal-Constitution. Retrieved March 11, 2019.

Το 2002, ο Turner κατηγόρησε το Ισραήλ για τρομοκρατία: «Οι Παλαιστίνιοι πολεμούν σαν βομβιστές αυτοκτονίας, αυτό είναι το μόνο που έχουν. Οι Ισραηλινοί... έχουν μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν τίποτα. Έτσι  ποιοι είναι οι τρομοκράτες»;

Burkeman, Oliver; Beaumont, Peter (June 18, 2002). "CNN chief accuses Israel of terror". The Guardian. Retrieved August 31, 2016.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Τρεις εβραϊκές Εφημερίδες

    Η κατάργηση του ανταγωνισμού και η δημιουργία τοπικών μονοπωλίων πάνω στη διάδοση των ειδήσεων και των απόψεων έχουν συνοδευτεί από την αύξηση του εβραϊκού ελέγχου στις εφημερίδες της Αμερικής. Η επακόλουθη δυνατότητα των Εβραίων να χρησιμοποιεί τον Τύπο ως όργανο κοινής αποδοχής της εβραϊκής πολιτικής δύσκολα θα μπορούσε να απεικονίζεται καλύτερα από ό, τι φαίνεται από τα παραδείγματα των τριών πιο διάσημων και μεγαλύτερης επιρροής εφημερίδων της χώρας: οι New York Times, η Wall Street Journal, και η Washington Post . Αυτές οι τρεις, που κυριαρχούν στα οικονομικά και πολιτικά κεφάλαια της Αμερικής, είναι οι εφημερίδες, οι οποίες καθορίζουν τις τάσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές για σχεδόν όλες τις άλλες. Είναι αυτές που αποφασίζουν τι είναι είδηση και τι δεν είναι, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

    Από αυτές ουσιαστικά προέρχονται όλες οι ειδήσεις, οι υπόλοιπες απλά τα αντιγράφου. Και οι τρεις εφημερίδες βρίσκονται σε εβραϊκό χέρια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. New York Times

      Η New York Times, ιδρύθηκε το 1851 από δύο "εθνικούς", τον Henry Raymond και τον George Jones. Μετά το θάνατό τους, αγοράστηκε το 1896 από έναν πλούσιο Εβραίο εκδότη ,τον Adolph Ochs. Ο δισέγγονος του, ο Arthur Ochs Sulzberger ο νεότερος, είναι σήμερα ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας. Ο εκτελεστικός συντάκτης είναι Max Frankel, και ο αρχισυντάκτης είναι ο Joseph Lelyveld. Και οι δυο τους είναι επίσης Εβραίοι.

      Η οικογένεια Sulzberger επίσης κατέχει, μέσω των New York Times Co, 33 άλλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της Boston Globe. Δώδεκα περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των McCall και Family Circle με κυκλοφορίες των 5 εκατ. αντιτύπων το καθένα. Επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικές σταθμούς. Ένα καλωδιακό - τηλεοπτικό κανάλι και τρεις εταιρείες εκδόσεων βιβλίων.

      Η New York Times News Service μεταδίδει ειδήσεις καθώς και φωτογραφίες από την εφημερίδα New York Times μέσω καλωδίων σε 506 άλλες εφημερίδες, πρακτορεία ειδήσεων, και περιοδικά. Παρόμοιας εθνικής σημασίας είναι η Washington Post, η οποία, έχοντας εγκαταστήσει τα δικά της άτομα σε κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, έχει μια εσωτερική ενημέρωση όσον αφορά τις ειδήσεις που αφορούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Washington Post

      Η Washington Post, όπως και οι New York Times, έχει μη-εβραϊκή καταγωγή. Ιδρύθηκε το 1877 από τον Stilson Hutchins, από τον οποίον την αγόρασε το 1905 ο John McLean, και αργότερα την κληροδότησε στον Edward McLean. Τον Ιούνιο του 1933, ωστόσο, στο απόγειο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η εφημερίδα αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση. Αγοράστηκε σε πλειστηριασμό πτώχευσης από τον Eugene Meyer, ένα Εβραίο χρηματοδότη.

      Η Washington Post διοικείται πλέον από την Katherine Meyer Graham, κόρη του Eugene Meyer. Είναι ο κύριος μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Washington Post Co. Το 1979, διόρισε τον γιο της Donald εκδότη της εφημερίδας. Κατέχει πλέον και τη θέση του προέδρου και Διευθύνων Σύμβουλος της Washington Post Co. Η εταιρεία Washington Post Co είναι μέτοχος σειρά από άλλα μέσα ενημέρωσης όπως εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά και, με πιο αξιοσημείωτο το εθνικό εβδομαδιαίο περιοδικό το Newsweek το οποίο ειναι δεύτερο σε πωλήσεις.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Wall Street Journal
      Η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία πωλεί 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα κάθε εργάσιμη μέρα, είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας. Ανήκει στην Dow Jones & Company, Inc, μια εταιρεία της Νέας Υόρκης η οποία εκδίδει επίσης 24 άλλες ημερήσιες εφημερίδες και τα εβδομαδιαίους οικονομικούς πίνακες του Barron μεταξύ των άλλων.

      Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dow Jones είναι ο Peter Kann, ο οποίος είναι Εβραίος. Ο Kann κατέχει επίσης τις θέσεις του προέδρου και του εκδότη της Wall Street Journal. Οι περισσότερες από τις άλλες μεγάλες εφημερίδες της Νέας Υόρκης δεν είναι σε καλύτερα χέρια από ό,τι οι New York Times και η Wall Street Journal.

      Η New York Daily News ανήκει στον Εβραίο κτηματομεσίτη Mortimer B. Zuckerman. Η εβδομαδιαία εφημερίδα Village Voice είναι η προσωπική περιουσία του Leonard Stern, του Εβραίου δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Hartz Mountain -επιχείρηση προμήθειας προϊόντων για κατοικίδια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...