ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΧΙΛΙΟΣΤΗ (1000ή) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ …ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

 

TO ΣΧΕΔΙΟ RAND – ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. Η Γερμανία δεν είναι πλέον ελκυστική για τις επιχειρήσεις. Η Ευρώπη δεν είναι «φιλική προς την καινοτομία». Ο ιατρικός κολοσσός Bayer θέλει να μεταφέρει την φαρμακευτική του επιχείρηση στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Ο χημικός γίγαντας «BASF» κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο στην επαρχία Zhanjiang, της νότιας Κίνας. 39.000 εργαζόμενοι στην Γερμανία κινδυνεύουν με απόλυση.

 

 

 

ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

 

 

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΣΤΙΑ

 Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως επίκειται υπογραφή σύμφωνου φιλίας και συνεργασίας με τρεις τουλάχιστον χώρες της περιοχής, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ραγδαίες εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετά τις πληροφορίες ότι η ισραηλινή Αεροπορία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος».

 Την άσκηση διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία. Η φετινή εθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» η οποία πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 24 Απριλίου 2023  και 5 Μαΐου θα έχει περιορισμένες ξένες συμμετοχές.

Λίγες ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές. Κάπου εκεί θα έχουν γίνει ή θα ετοιμάζονται να γίνουν και οι πρώτες δικές μας εκλογές.

Διεθνείς Πολιτικές Επιθεωρήσεις αναφέρουν ότι ο Ερντογάν  έχει υποσχεθεί στο  Ισραήλ ότι θα χαλιναγωγήσει την Χαμάς.

 


Η συμφωνία για τους SPIKE NLOS και τα λοιπά "έξυπνα" όπλα που  θα  αγοράζαμε  από  το Ισραήλ  (και  που επρόκειτο να έχουν  ήδη  παραδοθεί από τον Αύγουστο) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ  από  τον  Νετανιάχου  επ΄ αόριστον.  Η αναβολή αυτή ψιθυρίζεται ότι περιλαμβάνεται και  στην μυστική  μειοδοτική συμφωνία  που έκλεισε το καλοκαίρι ο  Μητσοτάκης  και  η  απεσταλμένη  του  Μπούρα με τον Τούρκο Καλίν.  Άλλωστε τα όπλα αυτά θα πήγαιναν κατά προτεραιότητα στα Νησιά.  Ο Μητσοτάκης  συνεχίζει ακούραστα τον αφοπλισμό της Χώρας και δεν αντιστέκεται κανείς.  Ο  Φλώρος;

Άλλοι  λένε  ότι  οι Ισραηλινοί ξέρουν ότι στο τέλος Απριλίου που έχει προγραμματιστεί η αεροπορική άσκηση θα μας έχει ήδη επιτεθεί ο Ερντογάν. Και ο Πούτιν το ξέρει και μας προειδοποίησε…

 Όπως αναφέρει και ο γνωστός αμυντικός αναλυτής Μπάμπακ Ταγκβάε, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει η Αεροπορία της χώρας στον «Ηνίοχο».

Όπως λέει η απόφαση είναι πολιτική και αφορά τον κατευνασμό  της Τουρκίας στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, αλλά και της υπογραφής συμφώνου φιλίας και συνεργασίας, με τουλάχιστον τρεις χώρες, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Πάντως σύμφωνα με Twitter  που αναμετέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, η πρώτη χώρα που θα υπογραφεί σύμφωνο φιλίας θα είναι το Σουδάν, ενώ αναφέρονται ακόμη η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τελικά, η φετινή άσκηση θα είναι περιορισμένη  σε ότι αφορά τις διεθνείς συμμετοχές καθώς μόνο ΗΠΑ και Γαλλία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τελικά, η φετινή άσκηση θα είναι περιορισμένη  σε ότι αφορά τις διεθνείς συμμετοχές καθώς μόνο ΗΠΑ και Γαλλία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

 

ΖΗΝΩΝ   ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Αλλοδαποί μαχαίρωσαν στον πνεύμονα 17χρονο στο Νέο Ηράκλειο. Καθησυχάζει ο Μητσοτάκης: Ο 18χρονος αλλοδαπός δεν κινδυνεύει με απέλαση από την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...