ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

TO ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». 

  

Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» 11.10.2021: «Η πυρηνική ενέργεια διχάζει τους επιστήμονες: Είναι σύμμαχος του κλίματος»; Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ 15 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


Γράφει ο Γιώργος Μανούσος

Στο προηγούμενο κείμενο, είχαμε αναφερθεί στον Κωσταντίνο Αδρακτά ο οποίος ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Θα συνεχίσουμε με έναν ακόμα άνθρωπο που κοσμεί την βιομηχανία της αυτοκίνησης μόνο που αυτή την φορά θα μιλήσουμε για κάτι που συμβαίνει τώρα, αυτή την στιγμή. Στην Ελλάδα της Κρίσης, στην Ελλάδα του Covid 19.

Για τους λάτρεις των αυτοκινήτων το όνομα αυτό δεν είναι άγνωστο, κάθε άλλο.

 


Ο Σπύρος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978 στην Αθήνα.

 Από πολύ μικρή ηλικία, του άρεσε η τεχνολογία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το πεδίο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός υπολογιστών και η ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων, τόσο λογισμικού όσο και υλικού.

 

Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα. Η κύρια δραστηριότητά του ήταν ο προγραμματισμός και η χαρτογράφηση των αυτοκινήτων παραγωγής για αύξηση ισχύος. Το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα μπήκε στη σκηνή του ράλι, όπου τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στους περισσότερους τύπους αγώνων στην Ελλάδα θα αναπτυχθούν από αυτόν. Το άγγιγμά του έφτασε στους ανταγωνιστές στους αγώνες αναρρίχησης, ταχύτητας και dragster καθώς και μοτοσικλέτες πρωταθλήματος και τους προσέφερε αναβαθμίσεις απόδοσης καθώς και νίκες. Σταδιακά καθιέρωσε το όνομά του διεθνώς, συνεργαζόμενος με ομάδες υψηλότερου επιπέδου σε μηχανοκίνητα αθλήματα, σε WRCBTCCHILL CLIMBDRAGSTERRALLY CROSSMotoGP και το 2007 βρέθηκε να ασχολείται με την F1, αναπτύσσοντας ηλεκτρονικά υψηλής απόδοσης μηχανοκίνητα αθλητικά συστήματα.

 

Εν τω μεταξύ, μέχρι το 2005 είχε τη δική του μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής με υψηλής απόδοσης εξαρτήματα τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαρμόζοντας μεταλλουργία και μηχανική υλικών στην έρευνα και την ανάπτυξή του. Σύντομα άρχισε να παρέχει στους περισσότερους δρομείς και λάτρεις του κόσμου τα δικά του ειδικά μέρη με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

 

Είναι επίσης οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης με ένα τετρακύλινδρο μηχανοκίνητο αυτοκίνητο σε τετρακίνηση, ένα Mitsubishi Evo 9 με 7,7 δευτερόλεπτα και 308 km / h, στα 402 μέτρα. Το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί φυσικά από αυτόν. Κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για την απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης ανά κυβικό εκατοστό (cc), με τον οποίο αγωνίζεται. Αυτός είναι ο κινητήρας που ο ίδιος σχεδίασε και παρήγαγε.

 

Οι προδιαγραφές του είναι 1788cc, 4 κύλινδροι, 16 βαλβίδες, με 2880 ίππους στις 14100 σ.α.λ. Αυτό σημαίνει 1500 hp στο λίτρο.

Η εταιρεία του είναι πλέον κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών αυτοκινήτων, καθώς και στρατιωτικών, αεροδιαστημικών και ναυτικών οχημάτων. Οι εφαρμογές, οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που ανέπτυξε είναι ευρέως γνωστές. Στα περισσότερα αθλήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ή θαλάσσια σκάφη, και πίσω από κάθε παγκόσμιο ρεκόρ μπορείτε να βρείτε ένα κομμάτι που παρήγαγε ή μια ιδέα που συνέλαβε. Τα σχέδια και οι τεχνολογίες του για κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τον στρατό.

 

Έχοντας αναπτύξει ανταλλακτικά και τεχνολογίες για τα περισσότερα αυτοκίνητα παραγωγής, σπορ αυτοκίνητα και υπερ-αυτοκίνητα, το 2019 αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό του αποκλειστικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο, από την αρχή. Αυτό θα αλλάξει τη σκηνή του αυτοκινήτου και τι σημαίνει γρήγορη οδήγηση. Κάτι περισσότερο από ένα υπέρ-αυτοκίνητο.







Και το όνομα αυτού; ΧΑΟΣ. Ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται αποκλειστικώς στην Ελλάδα από το πρώτο πιστόνι, μέχρι την τελευταία βίδα. 100% made In Greece.


Tο Chaos φορά έναν κινητήρα twin-turbo V10 4,0 λίτρων με αλουμινένιο μπλοκ και πολλά εξαρτήματα από τιτάνιο (βαλβίδες, εκκεντροφόροι, στρόφαλος και κυλινδροκεφαλές) ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος - με 2.000 PS (κόφτης στις 11.000 rpm) και 3.000 PS (κόφτης στις 12.000 rpm). Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και κεντρικού διαφορικού Torsen.


Σύμφωνα με την εταιρία, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 1,8" ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά το απίστευτο νούμερο των 500 km/h (!). Με αυτή την τελική, το Chaos βάζει στόχο το σημερινό ρεκόρ 490,48 km/h της Bugatti Chiron Super Sport 300+, αλλά και τους "μνηστήρες" Koenigsegg Jesko AbsolutHennessey Venom F5 και SSC Tuatara. Επιπλέον, το Chaos χρειάζεται 2,6" για τα 100-200 km/h και 2,2" για τα 160-241 km/h.


Η επίσημη πρεμιέρα του Chaos είναι προγραμματισμένη για την Έκθεση Γενεύης του 2021.

 

Ενώ όπως μαθαίνουμε στα σκαριά υπάρχει και ένα δεύτερο αυτοκίνητο που θα μας απασχολήσει εκτενώς στο μέλλον : το APEIRON.

 

Το ελληνικό hypercar CHAOS των 3.000 ίππων || 

Συνέντευξη με Σπύρο Πανόπουλο

 

 

 


 

 

 

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι άνθρωποι όπως ο Σπύρος Πανόπουλος και η ομάδα του, όχι μόνο θα έπρεπε να στηρίζονται ποικιλοτρόπως από το κράτος αλλά θα έπρεπε να έχει στηθεί και μια ολόκληρη εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για το πως αν έχεις πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις, ακόμα και αν όλα είναι εναντίον σου, εσύ μπορείς να τα καταφέρεις!

 

Εμείς σαν Έλληνες Εθνικιστές βγάζουμε το καπέλο στον Σπύρο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η Ελλάς χρειάζεται την αριστεία, χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους.

 

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

https://www.spyrospanopoulos.com/

https://www.facebook.com/spyros.panopoulos.5

 

Ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε και την συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Σαρημπαλίδη 

https://www.youtube.com/watch?v=tPkGxHNod2M&t=341s

 

 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  1. Επιστρέφει με υλικό από τη Σελήνη το κινεζικό ρομποτικό σκάφος Chang'e 5
    Τον δρόμο της επιστροφής στη Γη πήρε το κινεζικό διαστημικό σκάφος Chang’e 5, που απογειώθηκε σήμερα από την επιφάνεια της Σελήνης, όπως δείχνουν εικόνες που μετέδωσε η δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV.
    Η αποστολή θεωρείται ιστορική, καθώς είναι η πρώτη απόπειρα της Κίνας να μεταφέρει στη Γη δείγματα από την επιφάνεια της Σελήνης. Το ρομποτικό σκάφος, που προσεληνώθηκε την Τρίτη, απογειώθηκε ξανά σημερα στις 23.10 (ώρα Πεκίνου, 17.10 ώρα Ελλάδας).
    Όταν φτάσει στη γη, θα είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που υλικό από το φεγγάρι μεταφέρεται στη Γη από το 1976, όταν η τότε ΕΣΣΔ είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επιχείρηση με το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Luna 24.
    Η άκατος που μεταφέρει τα δείγματα ενεργοποίησε έναν κινητήρα ισχύος 3.000 τόνων για να τεθεί σε τροχιά, μετά από πτήση έξι λεπτών. Εάν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά την επιστροφή στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην ΕΣΣΔ, που αποκτά σεληνιακό υλικό.
    Η αποστολή του Chang'e 5 σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στο κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο κατέγραψε μια μεγάλη επιτυχία το 2019, όταν για πρώτη φορά στα χρονικά διαστημικό σκάφος προσσεληνώθηκε στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης.
    https://youtu.be/-uFtjQsxwjk
    https://youtu.be/PuT2TrZYmAk
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΛ ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΓΙΟΥΓΚ (1875 – 1961) ήταν Ελβετός ιατρός και ψυχολόγος, ενώ υπήρξε ο εισηγητής της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας. Κατηγορήθηκε - και αυτός - γα αντισημιτισμό και εκθειασμό του Αδόλφου Χίτλερ. Οι κατηγορίες αυτές προήλθαν από τον Εβραίο Φρόϋντ και την κοινότητα των φροϋδικών ψυχιατρικών κύκλων.
    Ο Ψυχίατρος Γιουγκ άφησε πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο, που αριθμούσε 300 τόμους, ενώ περίπου 100 άρθρα του είχαν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, προϊόν της δίψας του για μελέτη και μακράς εμπλοκής του στην κλινική παρατήρηση, ενώ παράλληλα άνοιξε νέους δρόμους παρατήρησης και έρευνας για την ανθρώπινη ψυχή.
    Οι απόψεις του για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την ανθρώπινη ψυχή συνοψίζονται στα παρακάτω:
    «Όποιος θέλει να γνωρίσει την ανθρώπινη ψυχή, να αποχαιρετήσει τις μελέτες του και να περιπλανηθεί στον κόσμο με ανοικτή καρδιά.
    Στη φρίκη των φυλακών, στα ψυχιατρικά άσυλα και τα νοσοκομεία, στις σκοτεινές ταβέρνες των προαστίων, στα πορνεία και τα χαρτοπαικτικά καταγώγια, στα κοσμικά σαλόνια, στο χρηματιστήριο, στις σοσιαλιστικές συγκεντρώσεις, στις εκκλησίες, μέσα από την αγάπη και το μίσος, την εμπειρία των παθών κάθε μορφής στο δικό του σώμα, θα δρέψει πλουσιότερες σοδειές γνώσης από αυτές που μπορούν να του προσφέρουν τα βιβλία και θα γνωρίσει πώς να συμπεριφέρεται ως γιατρός στον ασθενή, με αληθινή γνώση της ανθρώπινης ψυχής». (CW, 10, 177).

    Στην διάρκεια των πειραματισμών του για το ασυνείδητο ο Γιουνγκ, είχε μακρές συζητήσεις με ένα υποθετικό όν που είχε την μορφή ενός γέροντα, το οποίο ο Γιουνγκ ονόμαζε με το Ελληνικό όνομα
    Φιλήμονα. Ψυχολογικά ο Φιλήμων αντιπροσώπευε την ύψιστη ενόραση για τον Γιουνγκ και ήταν δύναμη per se, διακριτή από τα ατομικά περιεχόμενα του ασυνείδητου. Ανήκε σε εκείνες τις φαντασιώσεις που δεν προκαλούσε το ατομικό ασυνείδητο αλλά παράγονταν από μόνα τους και είχαν τη δική τους ζωή.
    Ο Καρλ Γιουγκ έγραψε το 1958 ένα εξαιρετικό βιβλίο για
    τους «εξωγήινους» με τίτλο:
    «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΥΘΟΣ».
    Ο Γιουγκ αναφέρει ότι σε περίπτωση που η ανθρωπότητα έρθει σε επαφή με μία προηγμένη εξωγήινη φυλή, υπάρχει ο φόβος, εάν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα: «τα ηνία να μας ξεφύγουν από τα χέρια, και να βρεθούμε χωρίς όνειρα… ίσως να βρίσκαμε τις διανοητικές και πνευματικές μας φιλοδοξίες τόσο ξεπερασμένες, που να μας άφηναν τελείως παράλυτους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα Μετωρολογικά του, ο Αριστοτέλης (384-322 πΧ) έγραψε ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι Αναξαγόρας (500-428 πΧ) και Δημόκριτος (450-370 πΧ) πρότειναν ότι ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ μπορεί να αποτελείται από μακρυνά άστρα. Όμως, ο Αριστοτέλης ο ίδιος πίστευε ότι ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ προερχόταν "από την φλογερή εκπνοή μερικών άστρων τα οποία ήταν μεγάλα, πολυάριθμα και κοντά το ένα με το άλλο" και ότι η ανάφλεξη συνέβαινε στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, στην περιοχή του κόσμου η οποία είναι συνεχής στις ουράνιες κινήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ:
    17/12/2015 Γιατί το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ ανακαλεί το διδακτορικό του Νομπελίστα Κόνραντ Λόρεντς;
    Το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, ανακάλεσε τον τίτλο του «επίτιμου διδάκτορα» που το ίδιο είχε απονείμει το 1983, στον παγκόσμια γνωστό βιολόγο ανθρώπινης συμπεριφοράς που είχε τιμηθεί και με το Βραβείο Νόμπελ, Κόνραντ Λόρεντς (7.11.1903 - 27.2.1989), εξαιτίας της ανοικτής υποστήριξης του στη ναζιστική ιδεολογία και της διάδοσης της από μέρους του, μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία του.
    Οπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου, στην οποία βασίστηκε η σημερινή απόφασή του, ο Κόνραντ Λόρεντς, ήδη το 1938, σε επιστολή του και αίτησή του για εγγραφή ως μέλος (που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 1938) προς το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ (Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα), τόνιζε πως υπήρξε πάντα από πεποίθηση εθνικοσοσιαλιστής.
    Πρόσθετε ακόμη, πως πολύ πριν την «αλλαγή» ο ίδιος είχε πετύχει να αποδείξει σε Σοσιαλιστές φοιτητές τη «βιολογική αδυναμία του Μαρξισμού» και να τους προσηλυτίσει στον Εθνικοσοσιαλισμό.
    Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου, ο Κόνραντ Λόρεντς προσπάθησε να διαδώσει τα σημαντικότερα στοιχεία της ρατσιστικής ναζιστικής ιδεολογίας, κάτι το οποίο αποσιωπήθηκε το 1983 όταν αποφασίστηκε να του απονεμηθεί το επίτιμο διδακτορικό του Πανεπιστημίου. Με τη σημερινή απόφασή του το Πανεπιστήμιο τον κρίνει ανάξιο της τιμητικής διάκρισης που του αφαιρείται πλέον επίσημα με αιτιολόγηση και όχι μόνον με σιωπηρή διαγραφή του από τον κατάλογο των επίτιμων διδακτόρων.
    Το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, ως πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αυστρία, με περυσινή απόφαση της Συγκλήτου του, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να ελέγξει αν υπάρχουν «προβληματικές περιπτώσεις» από τα συνολικά 88 πρόσωπα που έχουν ανακηρυχτεί στην ιστορία του «επίτιμοι διδάκτορες» και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο αρχιμουσικός Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ο ζωγράφος Οσκαρ Κοκόσκα και ο συγγραφέας Πέτερ Χάντκε.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Netflix: Αναλαμβάνει την θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου ο Τεντ Σαράντος.
    Ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος κατάφερε να κερδίσει μία πολύ σημαντική θέση στο Netflix, καθώς η εταιρία τον προήγαγε από υπεύθυνο περιεχομένου της σε συνδιευθύνων σύμβουλο.
    Ο Σαράντος, που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρεία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς. Με καταγωγή από τη Σάμο, ο Τεντ Σαράντος γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα.
    Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας «The Wall Street Journal» για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.
    Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στον χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
    Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι «δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία» έγραψε ο Χάστινγκς.
    Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιό της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
    Το 8% το έχει το Ελληνικό κράτος. Τα υπόλοιπα μικρομέτοχοι (προφανώς εικονικοί) που δεν πωλούν ποτέ τις μετοχές τους.
    Οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ονομαστικές και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 12 Ιουνίου 1930. Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 111.243.361,60 ευρώ διαιρούμενο σε 19.864.886 μετοχές ονομαστικής αξίας 5,60 ευρώ η καθεμιά, ενώ το πλήθος των μετόχων της ανέρχεται περίπου σε 17.000.
    Γνωρίζουμε πως όποιο όνομα και να έχουν οι 17.000 υπάλληλοι του 92% το αφεντικό τους είναι ένα.
    Μόνο το 8% κατέχει το Ελληνικό Κράτος. Αν ήμουν Κυβερνήτης της Χώρας, θα έφτιαχνα άλλη Κρατική Τράπεζα και θα έκοβα άτοκο Κρατικό Χρήμα, αν προλάβαινα πριν με καθαρίσουν, όπως καθάρισαν τον Καποδίστρια και τόσους άλλους Κυβερνήτες Κρατών.
    Ζ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...